4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Belediyeden yeni bir kitap daha

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN YENİ BİR KİTAP DAHA

Çorum Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. Yılı nedeniyle "İstiklal Marşı ve Mehmet Ersoy" adı altında bir kitap hazırladı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan tarafından düzenlenen kitap altmış sayfadan oluşuyor. Kitapta İstiklal Harbi, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri, İstiklal Marşı'nın tarihçesi, Atatürk ve İstiklal Marşı, İstiklal Marşı'nın önemi ve anlamı, İstiklal Marşı'nın bestelenmesi ve İstiklal Marşı'nın notaları yer alıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, milli marşların, ulusların birliğini sağlayan temel öğeleri olduğunu belirterek, Milli Şair M.Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıt olduğunu vurguladı. Başkan Külcü, İstiklal Marşı'nın özlü dizeleriyle Türk ulusunun, yurt ve bayrak sevgisini, özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlık tutkusunu en güzel biçimde yansıttığını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk insanının, Atatürk'ün önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştığını anlatan Külcü, "Kurtuluş Savaşı ile yalnızca vatan toprakları kurtarılmakla kalmadı, aynı zamanda yeni özgür ve bağımsız bir devletin, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri de atıldı. Laik Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana, her dönemde çeşitli iç ve dış oyunlara tuzaklara bölme ve yok etme girişimlerine hedef oldu, olmaya da devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mız bundan 89 yıl önce ortaya konan inanç ve güven, bugün de ihtiyaç olan manevi atmosferi yansıtıyor" dedi.

İstiklal Marşı'nda ifade edilen mesajların, günümüzde de sadece Türk halkının manevi dünyasını aydınlatmakla kalmadığını, aynı zamanda geleceğe ışık tutup yol gösterdiğine işaret eden Külcü, "Bizler de bu şanlı ecdadın evlatları olarak elimizden gelen desteği yapmış olduğumuz programlarla, yayınlamış olduğumuz kitaplarla sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:24:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?