3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

BES, iş bırakıp halay çekti

Çorum’da, KESK ve Kamu-Sen’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Türk Büro-Sen üyeleri, ’Gelir İdare Yasası’nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.

Defterdarlık önünde toplanan sendika üyeleri adına ortak bir açıklama yapan Türk Büro-Sen İl Temsilcisi İsmail Oktay, uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden Gelir İdare Yasası’nın yeniden yapılandırmasına ilişkin endişe ve taleplerin çeşitli eylem ve etkinlilerle hükümete duyurmaya çalıştıklarını belirtti.

Yapılan eylemlerin sonucunda Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen yasa tasarısının bir alt komisyona gönderilmesinin sağlandığını ve bu gelişme ile çalışanların bazı beklentilerinin de hasıl olduğunu ifade eden İsmail Oktay, ’’Bu süreçte sendikamız, bu tasarının mevcut haliyle kabul edilmeyeceğini, tasarının, çalışanların motivasyonunu olumsuz etkileyeceğini ve dolayısıyla gelirin toplanmasına yeterince katkı sağlayamayacağını bütün yetkililere ve komisyon üyelerine defalarca ilettik. Ancak Maliye Bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade temsilcileri, bütün bu çaba ve gayretlerimize kulak tıkayarak, yasaksavar bir anlayışla bir-iki rötuş yapıp tasarıyı Plan ve Bütçe Komisyonu’na yeniden göndermişlerdir. Bu haliyle tasarıyı kabul etmemiz mümkün değildir’’ dedi.

Oktay, yasa tasarısının, özveriyle çalışan personelin hiçe saydığını vurgulayarak, yasa tasarısının hazırlanmasında emeği geçen Maliye Bakanı, Müsteşarı ve Gelirler Genel Müdürünü istifaya davet ettiklerini kaydetti. Oktay, konuşmasının ardından, sendika üyeleri ile birlikte halay çekti. Defterdarlık önündeki eylemin ardından işyerlerine dönen çalışanlar, iş bırakma eylemi yaptı. Sendika üyeleri, yarın da (7 Nisan Perşembe) mesai bitiminde iş yerlerini terk etmeyeceklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:23:43
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?