3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Betoncular kursta

Çorum Valiliği ile Çorum Belediyesi tarafından Beton Fabrikası’nda çalışanlar ile inşaata beton atan işçilere kurs veriliyor. Turgut Özal İş Merkezi’nde bulunan Belediye Meclis Salonu’nda ’Beton Santrali Eleman Yetiştirme Kursu’ açıldı. Kursun açılışına Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Başkan Yardımcısı Saim Balcı ile çok sayıda beton işinde çalışan eleman katıldı.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum’da dayanıklı ve kaliteli binaların yapılması için inşaat sektöründe çalışan tüm elemanların eğitime alınacağını söyledi. Çorum’u Türkiye’nin en güvenilir kenti haline getireceklerini kaydeden Atlamaz, "Binanın sağlamlığı işçilerin kaliteli çalışmasına bağlı, bu nedenle inşaat sektöründe çalışan işçilerimiz, ara elemanları eğitime alınacak, kalıpçıdan, demircisi, betoncusu, duvar ustası herkes eğitime alınacak sertifikasız işçi çalıştırılması önlenecek" dedi. Artık depremlerde gözyaşlarına son vermek istediklerini ifade eden Atlamaz, "Deprem öldürmez, insanların hataları nedeniyle depremde yıkılan binalar insanları öldürüyor. Yapacağımız kontroller ile binalarımız çok sağlam ve dayanıklı olacak" şeklinde konuştu.

Bir hafta sürecek ’Beton Santrali Eleman Yetiştirme Kursu’nda katılımcılara sertifika verilecek.
Diğer taraftan kursa katılan işçiler, çalışma mesailerinden şikayet ederek, çalışma şartlarının yükseltilmesini istedi. İşçiler, "Sadece santralleri kontrol etmek yetmez, işçilerin çalışma şartları da kontrol edilsin, inşaata atılan betonların döküm esnasında kalitesi düşebiliyor. İşçilerimiz göz önünde tutulmalıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2005 Cumartesi 22:38:52
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 16:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?