2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Bilardo şampiyonası Çorum'da yapılacak

Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. etap müsabakaları, 4-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında Çorum'da yapılacak. Şampiyonaya 27 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılması bekleniyor.


Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Federasyon Başkan Yardımcısı Orkun Kurt, Milli Takım Antrenörü Avni Köksal, Gençlik Spor İl Müdürü Vekili Hüseyin Karabudak, bilardo hakemlerinden Emrah Taç ve şampiyonaya ev sahipliği yapması planlanan Otel Anitta'nın Genel Koordinatörü Halit Sungur, konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugollü, Dünya Kupası 3 Bant Bilardo Şampiyonası 2. etap
müsabakalarının 4-10 Mayıs 2009 tarihlerinde Çorum'da yapılacağını söyleyerek, turnuvaya yaklaşık 27 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılacağını söyledi.


2009 yılı içerisinde Hollanda, Türkiye, Portekiz, Mısır, Güney Kore ve Meksika olmak üzere toplam 6 ayrı etaptan oluşacak 3 Bant Dünya Kupası'nın gerek Türkiye gerekse Çorum'un tanıtımı için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kurugöllü, "Türkiye'de bilardo sporu hızla gelişmekte. Eskiden sadece Semih Saygıner'in adı bilinirdi, ancak şimdi Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda derece yapmış birçok sporcumuz var. Bu, iyi yolda olduğumuzun göstergesi" diye konuştu.
Çorum Valisi Mustafa Toprak ise, böyle bir organizasyonun Çorum'da yapılacak olmasının Çorum'un tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Çorum'un bu organizasyondan yüz akıyla çıkacağını söyledi.


Belediye Başkanı Turan Atlamaz da, Dünya Bilardo Şampiyonası'nın Çorum'da yapılacak olmasının Çorum'un potansiyelinin kanıtı olduğunu ifade ederek, organizasyonun eksiksiz bir şekilde yapılması için de ilgili tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 19:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?