5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Bilecik'ten Çorum'a gönül köprüsü

BİLECİK'TEN ÇORUM'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

"Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Bilecik'ten Çorum'a gelen öğrencilerin Çorum gezisi başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell işbirliğinde düzenlenen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Bilecik'ten gelen 15 idareci ve 200 öğrenci 20 Temmuz'a kadar Çorum'un tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü 'Gönül Köprüsü' projesi İl Yürütme Ekibi Başkanı Hüseyin Ünlü ile İl Yürütme Kurulu üyelerinin önderliğinde ilk Çorum Müzesi'ni gezen öğrenciler daha sonra Ulu Camii, Saat Kulesi, Çorum Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayraktepe'yi gezdiler.

Bayraktepe'de Çorum'u izleyen öğrencilere Çorum Belediyesi tarafından yemek verildi. Bilecikli öğrenciler öğle yemeğinin ardından İskilip'e hareket etti.

Gönül Köprüsü projesi kapsamında Çorum'a gelen Bilecik Söğüt İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uşkan ve bir grup öğrenci Çorum Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Söğüt Milli Eğitim Müdürü Uşkan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye Osmanlı armasının bulunduğu işlemeli bir tabak hediye etti.

Söğüt Milli Eğitim Müdürü Uşkan, Çorum'da en iyi şekilde ağırlandıklarını belirterek, gösterilen yakın ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, dünyanın artık küçük bir köye dönüştüğünü belirterek, dünyanın bir ucundan diğer ucuna 24 saatte gidebildiğini söyledi.

Van'da yaşayıp Muğla'yı, Çorum'da yaşayıp Yozgat'ı görmeyen insanlar bulunduğunu dile getiren Başkan Külcü, geleceğin teminatı olan gençlerin yaşadıkları ülkeyi tanıması açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu vurguladı. AK Parti iktidarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçenin arttığını hatırlatan Külcü, bu tür organizasyonların gelecek dönemde de artacağını sözlerine ekledi.

Yarın Alacahöyük, Alaca, Boğazkale ve Sungurlu'yu gezecek olan Bilecikli öğrenciler Cumartesi gününü Kargı ve Osmancık'ta geçirdikten sonra Pazar günü mihmandar ailelere teslim edilecekler. Aynı gün Ortaköy- Şapinuva-İncesu Kanyonu gezisine katılacak öğrenciler 19 Temmuz'da ise Oğuzlar-Obruk Barajı, Dodurga'yı gezdikten sonra 20 Temmuz 2010 günü saat 09.00'da uğurlanacak.

BİLECİK'TEN ÇORUM'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ
BİLECİK'TEN ÇORUM'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ
BİLECİK'TEN ÇORUM'A GÖNÜL KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:21:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?