30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Bilge katliamı davası Çorum'da

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen zanlılar, 2 Eylül'de Çorum'da yargılanmaya başlanacak.

Yargıtay Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve haklarında hazırlanan iddianame 2. Ağır ceza Mahkemesince kabul edilen 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanacağı davanın ''güvenlik gerekçesiyle'' başka bir ilde yapılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla Yargıtay'a talep yazısı göndermişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 2009/8341 Esas numarası 2009/7882 Karar numaralı davanın Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde yapılması kararlaştırdı. Yargıtay'dan bu konudaki karar dosyası Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Konuya ilişkin olarak bugün bir açıklama yapan Çorum Adalet Komisyonu Başkanı Turgut Bayraktar, Yargıtayın Bilge köyü katliamına ilişkin karar dosyasının Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştığını, konuyu görüşen komisyon üyelerinin davanın ilk duruşmasının 2 Eylül 2009 Çarşamba günü Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verdiğini açıkladı.

Dava duruşmasının basına açık olup olmaması konusunun dava günü mahkeme heyeti tarafından kararlaştırılacağını belirten Turgut Bayraktar, sanıkların henüz Çorum'a gelmediğini, mahkeme günü alınacak güvenlik tedbirleri konusunda da gerekli yerlerle yazışmaların yapıldığını bildirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 00:30:53
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 00:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?