30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Bilge Köyü' davası Çorum'da

Çorum Ağır Ceza Başkan Vekili Hakim İsmail Malay, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, Mardin'in Bilge köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların ''güvenlik gerekçesiyle'' Çorum'da yargılanmalarına karar verdiğini açıkladı.


Hakim İsmail Malay, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen ay Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki bir eve düzenlenen ve 7'si çocuk 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan ve haklarında hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 10'u tutuklu 11 sanığın yargılanacağı davanın ''güvenlik gerekçesiyle'' başka bir ilde yapılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla Yargıtay'a talep yazısı gönderdiğini belirtti.


Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 2009/8341 Esas numarası 2009/7882 Karar numaralı davanın Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması kararlaştırdığını bildiren İsmail Malay, Yargıtaydan bu konuda Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen resmi yazının henüz ulaşmadığını ancak, kendilerine ön bilgi verildiğini kaydetti.
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava dosyasını Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceğini daha sonra da dosyayı inceleyeceklerini ifade eden Malay, bu aşamalardan sonra duruşma gününün belirleneceğini dile getirdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 19:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?