7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Bir ayda 136 yangına müdahale

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Bozkurt, itfaiye ekiplerinin Temmuz ayı içerisinde 127'si anız yangını olmak üzere toplam 136 yangına müdahale ettiğini bildirdi. 

Bozkurt, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının yüksek olması ve hasat döneminin sona ermesi sebebiyle anız yangınlarında artış yaşandığına dikkat çekti. 1-31 Temmuz 2006 tarihleri arasında Çorum'da 136 yangına müdahale ettiklerini anlatan Bozkurt, bunlardan 127'inin anız, 6'sının mesken, 2'sinin işyeri ve 1'nin de araç yangını olduğunu söyledi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte müdahale ettikleri yangın ve kurtarma olaylarında 3 kat artış olduğunu vurgulayan Bozkurt, özellikle anız yangınlarının kendilerini çok zor durumda bıraktığını kaydetti. 

Köy muhtarlarının bir çalışma başlatarak köylerinde ortalama 1 ton kapasiteye sahip su tankları kurmaları gerektiğini belirten Bozkurt, "Köylerde çıkan yangınlarda, mesafenin şehir merkezine oranla daha uzun olması sebebiyle köylere ulaşmamız fazla vakit alıyor. Yangın konusunda dakikalar saat değeri taşımaktadır. Köylerde oluşturulacak olan su tankları veya yangın havuzları itfaiye ekipleri gelene kadar yangına ilk müdahalenin yapılmasına yardımcı olur. Böylelikle yangının büyümesi de engellenebilir ve daha az maddi ve manevi zarar olur" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 01:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?