2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Birinciliği kimseye vermiyorlar

Çorum'da 24 Kasım Öğretmen Günü için düzenlenen resim yarışmalarında Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 3 yıldır birinciliği kimseye vermiyor. Başarının mimarı resim öğretmeni Nejmiye Özşengül, 5 yıldır diğer yarışmalarda da toplam 40 ödül aldıklarını söyledi.
Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu, 2006 yılında Nazgül Acar, 2007 yılında Emre Ünal, 2008 yılında da yine Emre Ünal'la birinci olurken, diğer resim yarışmalarında ise 5 yılda 14 birincilik, 16 ikincilik, 10 tane de üçüncülük kazandı.


Çorum'da son olarak düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim yarışmasında birinciliği elde eden Emre Ünal, okula başladığı günden itibaren resim öğretmeni Nejmiye Özşengül'den ders aldığını belirterek, "Resim yapmanın inceliklerini ve resimdeki konuların gerçekliliğini anlayarak resim yapmayı öğrendik. Artık çalışmalarımızda konumuzu iyi çalışır, iyi araştırır sonra resim yaparız. Bu sistemli çalışma da başarıyı elde ettiriyor" dedi.

Resim Öğretmeni Nejmiye Özşengül, üniversitede tezinin 'İlköğretim Okullarında Resim Dersinde Yaratıcılık Eğitimi' olduğunu ifade ederek, "Öğrencilerimize konularının derinliğini öğreterek, her konunun bir proje olarak çalışmasını sağlıyoruz ve sonra öğrenciler çalıştıkları resim konusunda bir araştırma safhası vardır ve sonra konuları çizerler. Başöğretmen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri 5 yıl içerisinde 40 ödül alarak kendilerine verilen önemi boşa çıkarmamışlardır" şeklinde konuştu


Okul Müdürü İsmail Ceylan ise öğrencilerinin il genelinde gerçekleştirdikleri başarılardan gurur duyduklarını ifade ederek, "Resim öğretmeni Nejmiye Özşengül öğretmenimizin gayretli çalışmaları ve zeki öğrencilerimizin becerilerini ortaya çıkartarak resim yarışmalarına öğrencileri iyi şekilde hazırlaması başarıyı getirmiştir. Okulumuzun başarılarından dolayı çok mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?