7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Bisikletli Çin yolcusu Çorum'da

Fransa'nın Başkenti Paris'te yaşayan makine mühendisi, bisiklet ile Çin'e gitmek için pedal çeviriyor. Bugün öğle saatlerinde Çorum'a gelen Fransız mühendis Bart Rover, bisikletle Çin'e gitmek üzere 46 gün önce ülkesinden ayrıldığını söyledi. 

Seyahatinin başından bu yana Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'nin bazı şehirlerini bisikletle dolaştığını ve buradan da Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Çin'e gideceğini ifade eden Rover, bugüne kadar çoğunluğu bisikletle toplam 3 bin 379 kilometre yol aldığını ve yaklaşık 7 ay sonra gezisini tamamlayıp tekrar ülkesine dönmeyi planladığını kaydetti. ''Sadece bisikletle Çin'e gitmek istiyorum, başka bir amacım yok'' diyen Bart Rover, ''Geçtiğim ülkelerin bazı şehirlerini geziyorum. Türkiye'de en çok insanlar dikkatimi çekti. Çok nazikler ve rahat davranıyorlar. Ayrıca Karadeniz tarafındaki yeşillikler de harika'' diye konuştu. 

Gittiği şehirlerde yanında bulunan çadırda konakladığını belirten Rover, bu şehirlerden ailesine kartpostal gönderdiğini belirtti. Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve Fransa'da biraz Türkçe öğrendiğini ifade eden Rover, yolculuğunu sürdürmek için bisikleti ile Çorum'dan Amasya'ya hareket etti.
.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 22:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?