30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Bizi AB'ye almayacaklar'!

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye takındığı tavırların altında Türk kimliği ve inancının yattığını belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in tavırlarının tesadüf olmadığını söyledi.


Çorum Türk Ocakları'nın 5. kuruluş yıldönümü nedeniyle Anitta Otel'de verilen yemekte konuşan Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) süreciyle ilgili görüşlerini dile getirdi. Türkiye'nin AB'ye girmek için yoğun çaba gösterdiğini ancak Türkiye'nin AB'ye alınmayacağının giderek gün yüzüne çıktığını söyleyen Gürgür, "35 madde başlığı içerisinde yarısına ambargo koyup, yarısını da uygulanamaz hale getirirseniz Türkiye Başbakanı da dayanamaz ve AB'li liderlere ikiyüzlülük yapmayın demek zorunda kalır. Onlar bizi AB'ye alacakmış gibi yapıyorlar. Bizdeki kimi çevreler de AB'ye girecekmiş gibi kendimize bir gelecek inşa ediyoruz" dedi.


Türkiye'nin Batı dünyası veya Avrupa ülkeleriyle ilişkilerini kesme şansı olmayan bir ülke olduğunu belirten Gürgür, bir takım sanal münazaralarla ne Türk milletinin kafasını bulandırılmaya ne de Türk aydınlarının değişik yönlere doğru gitmesine fırsat verilmemesini isteyerek, gerçeklerle yüzleşilmesi çağrısında bulundu. Türkiye'nin kendi değerlerinin yeteri değerince idrakine varamadığını ifade eden Gürgür, "Bir tarafı ile öylesine imkanlarımız var ki, bunlar bizi tekrar 16. yüzyıldaki gibi bir cihan devletine getirebilir. Ama diğer taraftan öylesine tehlikeli bir coğrafyada bulunuyoruz ki, bu coğrafyanın gereklerini yerine getiremezseniz bu coğrafya sizleri al aşağı eder. Bu coğrafyanın son derece kritik bir coğrafya olduğunun farkına varmalıyız" diye konuştu.


Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki jeopolitik konumuna da vurgu yapan Türk Ocakları Genel Başkanı Gürgür, Türkiye'ye karşı önyargıları bulunan Batı dünyasının dahi ülke ile olan ilişkileri kesemediğini ayrıca ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretinin de tesadüf olmadığının altını çizdi. Gürgür, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin aktörü olduğunu kaydetti.


Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusla ilgili görüşlerini de dile getiren Gürgür, "Milletin gıptayla baktığı bir genç nüfusumuz var, ama nüfusun eğitimindeki harcamalar, eğitim programları yeterli değil. Türkiye'nin her ilinde üniversite açılması sevindirici ama buradaki bilim adamlarına yeterince rahat bilimsel imkanları sağlayamıyorsanız, çağdaş bilime açılacak imkanları sağlayamıyorsanız genç nüfusun çoğunluğu önemini kaybediyor. Biz de genç beyinlerin Avrupa'ya göçmesine seyirci kalıyoruz" şeklinde
konuştu.


Türk Ocağı'nın 100 yıllık bir hizmet çınarı olduğunu anlatan Gürgür, amaçlarının Türk kültürüne hizmet etmek ve Türk aydınları yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi. Gürgür'ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Mustafa Toprak, Gürgür'e teşekkür plaketi verdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 19:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?