5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Boğazkale'de asfalt sevinci

BOĞAZKALE'DE ASFALT SEVİNCİ

Çorum Belediyesi, merkezde başlattığı asfalt seferberliğine ilçelerde devam ediyor. "Yol Medeniyettir" sloganıyla yola çıkan belediye, maddi imkanları kısıtlı ilçe belediyelerinin alt yapı ve yol yapım çalışmalarına destek veriyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Boğazkale ilçesine giderek belediye tarafından yürütülen çalışmaları inceledi. Külcü, Çorum Belediyesinin imkanları ölçüsünde diğer ilçe belediyelere yardım edeceğini söyledi.

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda ilçe ve belde belediyelerinin alt yapı ve yol yapım çalışmalarına destek olduklarını ifade eden Külcü, "Çorum'u marka şehir yapmak adına, ilçe ve belde belediyelere gereken yardımları yapmaya çalışıyoruz. Biz Çorum'u bir bütün olarak görüyor çalışmalarımızı bu çerçevede yapıyoruz. Belediyemizin imkanları ölçüsünde tüm ilçelerimize yardımlarımız sürecek" diye konuştu.

Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat ise, Çorum Belediyesinin desteği ile tarihi kent Boğazkale'nin yollarını asfaltladıklarını belirterek Külcü'ye teşekkür etti.

Soysat, Hitit uygarlığının başkenti Boğazkale bir turizm alanı olmasına rağmen yolların ilçeye yakışmadığını belirterek şunları söyledi: "Belediyenin maddi imkanları ölçüsünde hizmet etmeye çalışıyorduk ancak, bu yetersiz geliyordu. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün desteği ile ilçemizin yolları asfaltlandı. Şimdi ilçemiz daha güzel oldu."

İncelemeler sırasında Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Eker, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turan Candan, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç ve Arifegazili Belediye Başkanı Hamza Yağmur hazır bulundu.

BOĞAZKALE'DE ASFALT SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2010 Pazar 18:05:05
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 17:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?