20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Börekçi: eşit hizmet vereceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Belediye Başkan Adayı Sait Börekçi yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarına hız verdi.

Seçmenlerin büyük ilgisiyle karşılanan Börekçi, halkla iç içe bir başkan olacağını söyledi.


CHP İl Başkanı Tufan Köse, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar, CHP Belediye Başkan aday adayı ve Belediye Meclis Kontenjan Adayı Hasan Suvacı, CHP eski İl Başkanı Cengiz Atlas başta olmak üzere çok sayıda CHP'li yönetici ile birlikte Çarşamba Pazarı, Tahıl Pazarı ve Oto Pazarı'nı gezen Börekçi, halkla kucaklaşarak destek istedi.
Gezilerine Tahıl Pazarı ile başlayan Sait Börekçi burada bulunan tüccarların yazıhanelerine tek tek girerek hepsiyle sohbet etti. Tahıl Pazarı esnafının sorunlarını yerinde dinleyen Börekçi seçimi kazanması halinde buradaki esnafın sıkıntılarını çözmeye çalışacağını dile getirdi.


Börekçi, pazarın bulunduğu alanın belediye tarafından satıldığını ancak yeni pazar yeri yapılmadığı için sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten esnafı seçilmesi halinde mağdur etmeyeceklerini vurguladı.
Tahıl Pazarı'nın ardından Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geçen Börekçi ve beraberindeki CHP'liler hem yolculuk için gelen vatandaşlar hem otobüs firmalarının yönetici ve çalışanları hem de terminal içerisinde bulunan esnafla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.


Belediye başkanı seçilmesi halinde otogardaki sorunları çözerek kente yakışan bir hale gelmesi için çaba göstereceğini vurgulayan Sait Börekçi'ye bir esnaftan tam destek geldi.


Kerebigazi Otoparkı'nda faaliyetlerini sürdüren galericileri tek tek ziyaret eden Börekçi'ye sitenin kaldırılacak olması ile ilgili sıkıntılar dile getirildi. Belediye başkanı seçilmesi halinde tüm Çorum'u kucaklayarak eşit hizmet sözü veren Börekçi amacının kenti geleceğe taşımak olduğunu bildirdi.
Çorum Belediye Başkan Adayı Börekçi ve beraberindeki parti yöneticileri son olarak Çarşamba Pazarı'nda pazarcı esnafı ve elbise satıcıları ile sohbet etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Börekçi seçilmesi halinde pazarcı esnafını daha düzenli mekanlara kavuşturacaklarını söyledi.

VATANDAŞLARLA SICAK DİYALOG
Çorum Belediye Başkan Adayı Börekçi gittiği her yerde olduğu gibi Çarşamba Pazarı ve çevresinde dün yaptığı seçim gezilerinde de halkla iç içe bir görüntü sergiledi.
CHP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte dün Tahıl Pazarı, Çarşamba Pazarı, Oto Galericiler Sitesi, Otogar ve elbisecileri gezen Börekçi'nin burada esnafın dertlerini dinlemesinin yanında bazı vatandaşlarla da sıcak diyalogları dikkat çekti.
Sait Börekçi'nin aday olduğunu öğrenen bazı vatandaşlar, "Bu memlekete yazık. Yıllardır millet hizmet bekliyor. Belediye sorunlarla ilgilenmiyor. İnşallah siz kazanırsınız" diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Ayrıca bazı vatandaşlar seçildikten sonra da Börekçi'yi halkın arasında görmek istediklerini belirttiler.

ÇORUM'U BÖLGENİN BAŞKENTİ HALİNE GETİRECEĞİZ
CHP İl Örgütü ve Belediye Başkan Adayı Sait Börekçi, Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, Başkan Ömer Güney ile bir süre görüştü.
Ziyarette 29 Mart'ta bir milat yaşanacağını belirterek, Çorum'u büyük şehir haline getireceklerini ve nüfusu 400 bine çıkaracaklarını ifade eden Börekçi, bunu da esnaf ve sanayicinin durumunu daha iyi hale getirerek ve Çorum'u tanıtarak yapacaklarını söyledi.
Çorum'un üretim ve tüketimi ile içe dönük ticaret yapması gerektiğini ifade eden Börekçi, Çorum esnafının ticaret kapasitesinin bulunduğunu ancak büyük çoğunluğunun bunu harekete geçiremediğini, seçilmesi halinde Çorum'u bölgenin başkenti haline getireceklerini dile getirdi.
Tahıl pazarının satıldığını ve Mayıs ayına kadar boşaltılması gerektiğini anlatan Sait Börekçi, buranın Mayıs ayına kadar boşaltılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, Borsa Kompleksi'nin kısa sürede tamamlanabilmesi için belediyenin yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?