20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Böyle hizmet alkışlanır

ÇORUM BÖLGE GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ KABUK DEĞİŞTİRDİ

Çorum'da, sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hastanelerin birleşmesi ile birlikte hizmet alanını genişleten Bölge Göğüs Hastalıkları Hastanesi verdiği hizmetle vatandaşların takdirini topluyor.

Bölge Hastanesi konumunda olan ayrıca üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinden sonra Türkiye'nin en donanımlı hastanesi olan Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden hastalar tedavi için geliyor.

Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Tarkan Özdemir, 12 ayrı poliklinikten oluşan hastanede günlük ortalama 300 ila 600 hastaya sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin "bölge hastanesi" adını hakkettiğini dile getiren Başhekim Özdemir, şöyle konuştu: "Çorum başta olmak üzere Orta Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesine standart yataklı tedavi hizmetleri dışında göğüs hastalıkları branşlarında hizmet sunuyoruz. Sağlık hizmetlerinde en son çağdaş teknolojileri ve bilgileri kullanan, son bilgilerle donanmış ve optimal hasta bakım becerisine sahip uzman kadrosuyla hasta ve hasta yakını memnuniyetini ilke edinerek hizmet kalitesini sürekli geliştiriyoruz."

Hastanede dijital röntgen sistemine geçildiğini açıklayan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hastanemiz son sistem röntgen cihazına sahip. İleri görüntüleme sistemleriyle hastalarımıza hizmet vermektedir. Film banyo cihazımız otomatik (pacs sistemi) olup filmler doğrudan doktora ulaştırılmaktadır. Röntgen ünitesinde konvansiyonel ve özel tetkik yapılabilmektedir. Özellikle yatağa bağımlı hastalara ve yoğun bakımda bulunan hastalara yardımcı bir yöntem olan mobil röntgen cihazı hastanemizde bulunmaktadır. Ayrıca 2008 yılında hayata geçirilen tele tıp olarak adlandırılan Radyoloji uzmanının yetersiz olduğu illerde çekilen MR ve tomografi görüntülerinin internet üzerinden proje kapsamınca belirlenen alıcı hastanelere gönderilmesi ve filmler radyoloji uzmanları tarafından yorumlanıp raporlandıktan sonra kısa sürede sistem üzerinden online şekilde gönderici hastaneye iletilmesi projesi kapsamında sağlık hizmeti de veriyoruz."

Dijital sistemle birlikte hastaların artık üç yıl önce çekindiği röntgen filmine ulaşma imkanına sahip olacağını dile getiren Özdemir, ayrıca röntgen filmlerinin oluşturduğu çevre sorunun da sistemle birlikte ortadan kalkacağını bildirdi.

Oksijen tüpü nakli gibi ilkel bir metot terk edilerek daha tasarruflu olduğu tespit edilen oksijen tank sistemine geçildiğini belirten Özdemir, oksijen tankının 10 bin litre kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Yeni Solunum Fonksiyon Laboratuvarı'nda solunum fonksiyon testlerinin yanı sıra bronş provokasyon testinin DLCO, MIP ve MEP, Reversibilet testleri ile desteklendiğini anlatan Özdemir, bu sayede astım şüphesi bulunan hastalara erken teşhis ve tedavi uygulanacağını bildirdi. Hastane bünyesinde 10 yataklı yoğun bakım servisi kurulduğunu açıklayan Özdemir, yoğun bakım ünitesinin hastane tipi yüzde 100 oksijen verilebilen Non Invaziv Bibap ventilator sistemi ile desteklendiğini bildirdi.

Merkez laboratuvarını hastane bünyesine kazandırdıklarını anlatan Başhekim Özdemir, şöyle konuştu: "Yeniden düzenlenen ve kısa bir süre önce hizmete giren hastane laboratuvarımız, yaklaşık 70 aile hekimimize ve hastanemize gelen hastalarımıza hizmet vermektedir. Hastanemiz Merkez Laboratuvarında aile hekimlerince gönderilen kan ve idrar tahlil edilmekte ve tüm tahlil sonuçlarına hastanemizi web adresinden rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Ayrıca, hastanemiz web sitesinden birkaç gün önceden randevu alınarak muayene ve tedavi olunabilmektedir."

Bronkoskopi laboratuvarı ile hastaların kendi akciğerlerini görüntülü bir şekilde gördüğünü kaydeden Özdemir, bu serviste yapılan tüm işlemlerin hem görüntülü hem de fotoğraflı olarak kayıt altına alındığını sözlerine ekledi.

ÇORUM BÖLGE GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ KABUK DEĞİŞTİRDİ
ÇORUM BÖLGE GÖĞÜS HASTALIKLARI HASTANESİ KABUK DEĞİŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:45:05
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?