30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Bu da üzüm ağası

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Ayağı Büyük köyü Üzüm Festivali yapıldı. Bu yıl 2.'si düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Ayağı Büyük Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen festivale AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, sivi toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Ayağı Büyük Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Kuzulok, bu yıl 2.'si gerçekeştirilen üzüm festivalini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından en güzel üzümün belirlenmesi amacıyla düzenlenen üzüm yarışmasına geçildi. 25 üzüm üreticisinin katıldığı yarışmada jüri; İlçe Tarım Müdürü Ali Begik, Ziraat Mühendisi Ömer Karaçaylı ve Ziraat Mühendisi İlyas Özkan'dan oluştu.

Büyük çekişmelere sahne olan üzüm yarışması sonunda Çavuş Kürkaya isimli üretici birinci, Fettah Kuzulok ikinci ve Köy Muhtarı Şenol Kürkaya ise üçüncü oldu. Dereceye giren üzüm üreticilerine gübre ve ilaç hediye edildi.

2009 yılı üzüm ağası seçimlerinin de yapıldığı festivalde 6 kişi ağalık için yarıştı. Bin TL ile başlayan üzüm ağası seçimlerinde geçen yılın birincisi Osman Kürkaya 10 bin TL ile 2009 yılı 'Ayağı Büyük Köyü Üzüm Ağası' seçildi.

Festival Türk halk müziği sanatçısı Cangül ve Gülsüm Kahraman'ın sahne almasının ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 19:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?