8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Bu kez de su için yürüdüler

Daha önce muhtara tepki için köyün delilerini aza seçen Akören köylüleri, bu kez de sularının ellerinden alındığını bahane ederek Kaymakamlık binasına yürüdü.

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşanan olayda, Osmancık Belediyesi'nin arazilerine su kuyusu vurarak, zaten az olan sularının tamamını elinden alınacağını belirten köy halkı, belediyeyi protesto etmek amacıyla Osmancık Kaymakamlığı'na yürüyerek tepkilerini gösterdi. Osmancık Belediyesi'nin köyden su götürme düşüncesinin yanlış olduğunu ifade eden köylüler, zaten su sıkıntısı çeken köyün elinde bulunan suyunun da belediye tarafından alınmasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, Kaymakamlığın olaya el koymasını istedi.

Akören Köyü'nde sabahın erken saatlerinde toplanan yaklaşık 850 kişi, sularının kendi iradeleri dışında belediye tarafından ilçeye götürülmesini tepki göstermek için traktör ve minibüslerle ilçe merkezindeki Kaymakamlığa kadar yürüyerek, su sıkıntılarının giderilmesini istedi. Edinilen bilgiye göre Osmancık Belediyesi'nin ilçede yaşanılan su sıkıntısı nedeniyle Akören Köyü arazisinde kuyu açma çalışması yaptı. Köylüler kuyunun vurulmasına izin vermeyeceklerini belirterek belediye ekiplerinin çalışmasına müsaade etmedi.

Belediyenin Jandarmayı çağırmasıyla birlikte büyüyen tartışmada, Jandarma tarafından taşkınlık yaptığı gerekçesi ile 5 kişinin gözaltına alınmaya çalışması, tartışmayı fitilledi.

Köylüler, toplanarak Kaymakamlığa kadar yürüdü. Osmancık Kaymakamlığına vekalet eden Kargı Kaymakamı Kamuran Taşbilek, köylülere kısa bir konuşma yaparak sakinleştirdi. Köylülerin sorunlarını dinlemek içinde muhtar Bünyamin Çoban başkanlığında 15 kişilik bir heyet kabul edildi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Kaymakam Kamuran Taşbilek'in sorunun çözümü için çalışma yapacağı açıklamasının ardından köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.

Akören Köyü'nde daha önce de köy muhtarı Bünyamin Çoban'ın çalışmalarını beğenmedikleri gerekçesiyle asil ve yedek azalar istifa etmiş, yapılan seçimde de köyün delilerini aza seçerek Türkiye'nin gündemine gelmişlerdi. Delileri aza seçen köylüler, bu kez de sularını vermemek için Kaymakamlığa yürüdü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 11:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?