20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürü Halit Uzunkaya, yağışlar nedeniyle bu senenin içme suyu bakımından bereketli geçeceğini belirterek, "Yağış miktarları yeterli gözüküyor ancak öyle olmasa bile Hatap Barajı'nın içme suyu ishale hattı Haziran'da tamamlanacak ve Çorumlular en kötü ihtimalde bile su sıkıntısı yaşamayacak" dedi.


İl Koordinasyon Toplantısı'nda su kaynakları hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Halit Uzunkaya, Çorum'un içme suyu ihtiyacına destek sağlayacak olan Hatap Barajı'nın yapımının tamamlandığını ve su tutulmaya başlandığını söyledi. Hatap Barajı pompaj projesinin hazırlanarak inşaat çalışmalarının başladığını belirten Uzunkaya, "Hatap Barajı yeni olduğu için tamamını hemen dolduramıyoruz.

Baraj gövdesinin sağlamlaştırılması ve teknik sebeplerden dolayı kademeli olarak su toplanması gerekiyor. O nedenle toplanan suyun bir kısmını akıtıyoruz. Ama belirlenen sürede tamamen dolacaktır" şeklinde konuştu.


Alaca Koçhisar Barajı'nın iz ödenekten yatırım ödeneğine dönüştüğünü ve çalışmaların devam ettiğini belirten Uzunkaya, Koçhisar'ın 2009 ödeneğinin 2 milyon TL olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?