2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Büyük coşku

ÇORUM'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Çorum'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çorum'daki kutlamalar Atatürk anıtına çelen bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Valilik ve çeşitli kamu kurumları Atatürk anıtına çelenk bıraktılar. Anıttaki törenin ardından kutlamalar, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda devam etti.

Programda Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Garnizon Komutanı Hakan Saraç, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, 19 Mayıs'ın vatan üzerinde kümelenen kara bulutları dağıtan güneşin doğum günü olduğunu belirterek, "Milletin azim ve kararını tüm dünyaya duyurduğu gündür. Umutsuzluğa umut, kararsızlara karar, cesaret ve azimle yeniden şahlanışın başladığı gündür. Kurtuluşun yine ancak ve ancak millete dayanmakla mümkün olduğu olduğunu bilen başta Atatürk olmak üzere milli mücadele liderlerinin milletin kaderi üzerine söz söylediği gündün 19 Mayıs" dedi.

Girgin'in konuşmasının ardından tüm öğrenciler hep birlikte Gençlik Andı'nı seslendirdi. Program geçit töreni ile devam etti. Geçit töreninde Mehmetçik'e vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Tören kız ve erkek grupları ile halkoyunları gruplarının gösterilerinin ardından sona erdi.

ÇORUM'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
ÇORUM'DA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2011 Perşembe 14:04:03
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 18:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?