3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Cadde ve sokaklara yeni isim

Çorum'un Sungurlu ilçesinde belediye meclisi, ilçedeki 12 caddenin adını oy birliği ile değiştirdi. AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerin oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, caddelerin çoğuna siyasilerin adları verildi.

Geçtiğimiz günlerde bazı belediye meclis üyeleri tarafından ilçedeki caddelerin isimlerinin, vefat etmiş başkan ve siyasi kişilerin adlarıyla değiştirilmesi için teklif verildi. Teklifin ardından Sungurlu Belediye Meclisi, 7 Eylül'de Selahaddin Uzunkaya başkanlığında 11 meclis üyesinin katılımı ile toplandı. Toplantıda ilçedeki toplam 12 caddeye verilecek yeni isimler okundu ve tüm üyelerin oy birliği ile teklifler kabul edilerek karara bağlandı.

Oy birliği ile kabul edilen değişiklikle ilçede bulunan 12 caddenin adı aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merhum siyasi liderler Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Bülent Ecevit gibi siyasi liderlerin adları ile değiştirildi.

Sungurlu Belediyesi'nin 11 üyesinin oy birliği ile kabul ettiği karar ile 32 olan cadde ismi 68'e çıktı. Buna göre Çankırı Caddesi (Recep Tayyip Erdoğan Caddesi), Lise Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi birleştirilerek (Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi), Gazhane Caddesi (Bülent Ecevit Caddesi), Çorum Caddesi (Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi), İstanbul Caddesi (2. Cadde), Belediye Caddesi Zaman ve Emrali Sokak ile birleştirilerek (1. Cadde), Hürriyet Caddesi (3. Cadde), Emek Caddesi (4. Cadde), Terminal Caddesi (5. Cadde), Mustafa Cemiloğlu Caddesi Fakoğlu Sokak ile  birleşerek (6. Cadde), Malazgirt Caddesi (7. Cadde), Mehmetçik Caddesi (8. Cadde), Dr. Sadık Ahmet Caddesi (9. Cadde), Köylü Sokak, Şekerpınar Sokak ve Hilmi Efendi Sokak birleşerek (10 Cadde), Ahmet Yesevi Caddesi (11. Cadde) ve Mezarlık Caddesi (12. Cadde) olarak değiştirildi.

Toplantıda ayrıca 14 mahallede bulunan toplam 909 sokağın adının da numaralı sistemle değiştirilmesine karar verildi. Alınan karar doğrultusunda Sunguroğlu Mahallesi'nde 89, Örnekevler Mahallesi'nde 86, Bahçelievler Mahallesi'nde 193, Fatih Mahallesi'nde 41, Şekerpınar Mahallesi'nde 13, Fevzi Paşa Mahallesi'nde 13, Başpınar Mahallesi'nde 22, Turan Mahallesi'nde 21, Akçay Mahallesi'nde 116, Gürpınar Mahallesi'nde 54, İsmetpaşa Mahallesi'nde 34, Hacettepe Mahallesi'nde 119, Yeni Hayat Mahallesi'nde 107 ve Yenidoğan Mahallesi'nde 1 olmak üzere toplam 909 sokağın adının 01 ile 13 bine kadar numarayla değiştirilmesine karar verildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 18:46:35
Güncelleme :17 Ocak 2012 Salı 13:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?