5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çamuroğlu'na çift şemsiyeli koruma

AK PARTİLİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ REHA ÇAMUROĞLU'NA ÇİFT ŞEMSİYELİ KORUMA

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Çorum'da düzenlenen "Şahadetinin 1330. yılında Hz. Hüseyin" konulu panele katıldı. Panelde Çamuroğlu, konuşma yaptığı sırada olası bir yumurtalı saldırı veya protestoya karşı iki tane şemsiyeli polis görev yaptı.

"Şahadetinin 1330. yılında Hz. Hüseyin" konulu panele katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, olası bir yumurtalı saldırı veya protestoya karşı iki şemsiyeli polis tarafından korundu. Sahnenin sağında ve solunda görev alan şemsiyeli polisler, Çamuroğlu panelden ayrılana kadar şemsiyelerini ellerinden bırakmadı. Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mesut Okumuş'un oturum başkanlığını yaptığı panelde AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Ankara

Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hasan Kurt, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Mehmet Mahfuz Söylemez'ın yanı sıra Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Abdurrahman Acar konuşmacı olarak katıldı. Panelde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, bin küsur yıldır Alevilik ile Sünniliği, Alevilik ne ise Sünnilik ne ise biz bunlardan ne anlıyor isek birbiriyle çatışmaları için hiçbir nedeni ilahiyat düzeyinde, yada batılıların söylediği gibi

teolojik düzeyde keşfetmemiz mümkün değildir. Ben imam Hüseyin derim, Ehli sünnetten bir ağabeyim Hz. Hüseyin der. Ben imam Ali derim, bir kardeşimiz kalkar derki Hz. Ali bundan kavga çıkarmı? çıkmaz. Çorumlular sebepleriyle çok iyi bilir ki, bizi maneviyatımızda birleştirecek İmam Hüseyin'in anısı bizi ayrıştırmak birbirimizle çatıştırmak, hatta birbirimizin kanı dökmek için çok çeşitli zamanlarda çeşitli vesileler yapılmıştır" dedi.

İnsanın fıtratında kıyıcılığın bulunduğuna dikkat çeken Çamuroğlu, nefse karşı yapılan mücadele ile bunun önüne geçildiğini, nefse karşı mücadeleyi cihatların en zoru en büyüğü olarak yorumladı.

İnsanların birbirini hakir görmenin, aşağı yada yukarı görmenin öteki olarak görmek olduğunu vurgulayan Çamuroğlu, "Birbirimizi anlamak gerekiyor. Ben alevi bir ailenin çocuğuyum. Başbakanımız Sünni bir ailenin çocuğu. Bu sorunu çözmek için 4 yıl önce çağırdı bende kabul ettim" ifadelerini kullandı.

TRT'de daha önce Muharrem ayında Muharrem programı, Kerbela olayını anlatan bir yayının olmadığını hatırlatan Çamuroğlu, "Hz. Hüseyin kimdir, Peygamber efendimizin torunu. Şuanda var. Hep birlikte konuyu farklı açılardan ele alıyoruz. Gönül kapılarımızı açmamız gerek. Gönül kapılarını açıp bir gün sonra sonuç beklemeyin. Gönül kapılarını sabırla açık tutmamız gerekiyor. Bir gün sonra, iki gün sonra birbirimizi anlayamayız sabırla açık tutmalıyız. İletişim yollarımızı kapatmamamız gerekiyor" diye konuştu.

 

AK PARTİLİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ REHA ÇAMUROĞLU'NA ÇİFT ŞEMSİYELİ KORUMA
AK PARTİLİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ REHA ÇAMUROĞLU'NA ÇİFT ŞEMSİYELİ KORUMA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 16:53:04
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?