3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çatıdan inek düştü

Çorum’un Sungurlu ilçesinde otlanırken kaçan ve bir evin çatısına çıkan inek, kiremitlerin kırılması sonucu 4 metre yükseklikten aşağıya düştü.

Olay, akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Sungurlu'da büyükbaş hayvancılık yapan Adem Kalınsazlıoğlu’na ait bir inek, merada otlandığı sırada kaçtı. O sırada yemek yemeye giden Hasan Ali Kalınsazlıoğlu isimli çocuk hayvanı aramaya başladı.

İnek, Özge Sokak'a geldiğinde yolla aynı seviyede bulunan bir müstakil evin çatısına çıkarak kaçmaya çalıştı. Bir süre çatının üzerinde dolaşan inek, daha sonra başka bir evin çatısına atladı. İkinci evin çatısında da başıboş koşan inek dengesini kaybederek sokağın ortasına düştü.

Çatıda başıboş boş ineğin gezdiğini görenler vatandaşlar sokakta oyun oynayan çocukların oyunları keserek bölgeden uzaklaştırdı. Daha önce bir evin çatışına kamyon veya başka bir aracın düştüğünü gördüklerini söyleyen vatandaşlar, bu kez çatıdan sokağın ortasına inek düştüğünü görünce hayretler içerisinde kaldı.
İneğin çatıda gezdiği sırada sokakta çocukların oynadığını söyleyen Erdal Kalınsazlıoğlu isimli vatandaş, muhtarla birlikte çocukları kenara çektiklerini, ineğin ise çatıda bir süre gezdikten sonra 4 metreden aşağıya düştüğünü söyledi.

Evin çatısının yolla aynı seviyede olduğunu ve ineğin buradan çıktığını söyleyen Kalınsazlıoğlu, “Çatının kenarından ikinci evin çatısına geçti. Ayakları kiremitleri kırdığı için dengesini kaybetti ve evin bitişiğinde bulunan direğe yaslandı. Daha sonra 4 metreden aşağı düştü. Muhtarla beraber hemen ineğin yanına koştuk ve dilini çıkardık. Eğer dilini çıkarmasaydık inek şimdi ölmüştü” dedi.

Olay yerine gelen Sungurlu Belediyesi veterineri Paşa Enver Baysa ise, ineğin arka ayaklarında kırıkların olduğunu söyleyerek, “Hayvan 4 metreden aşağıya düştüğü için arka ayaklarında kırıklar var. Kırıklıklar olduğu için hayvan kalkmıyor. İki günü geçirdikten sonra arka butlar çürümeye başlar. O yüzden hayvanın biran önce mezbahaneye götürülüp kesilmesi lazım” dedi.

İnek daha sonra belediye ekipleri tarafından kepçeye konularak, sahibi Adem Kalınsazlıoğlu ile birlikte mezbahaneye götürülerek kesildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2012 Salı 14:37:21
Güncelleme :5 Eylül 2012 Çarşamba 14:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?