3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çek-senet çetesi çökertildi

Çorum'da çek senet tahsilatı, tefecilik, dolandırıcılık yaptıkları ve zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çete üyeleri yakalandı.


Edilen bilgiye göre, Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 4 ay süren takip sonucunda 'Balyoz' adı verilen bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında liderlerinin de bulunduğu 30 kişilik çek senet tahsilatı, tefecilik, dolandırıcılık ve fuhuş çetesi çökertildi. Polis yaptığı çalışmalar sonucunda Çete lideri olduğu belirtilen Ali T. ve çete yöneticileri O.T., H.A., D.B.'yi gözaltına aldı. Cezaevinde bulunan A.D.'nin de çete üyesi olduğunu belirleyen Kaçakçılık Şubesi ekipleri daha sonra çete mensubu oldukları gerekçesi ile Y.B., İ.G., L.K., B.K., S.K., Ö.K., S.B., H.Ş., H.A., M.Ö., Ü.B., D.E., M.K., M.Y., F.K., ile birlikte 10 kişiyi gözaltına aldı.


Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifadeleri alınan zanlılardan 10'u serbest bırakılırken, çete lideri Ali T., çete yöneticileri O.T., H.A., D.B ile Y.B., İ.G., L.K., B.K., S.K., Ö.K., S.B., H.Ş., H.A., M.Ö., Ü.B., D.E., M.K., M.Y., F.K. suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti içerisinde çek senet tahsilatı yapmak, tefecilik, resmi evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, tehdit, silahla yaralama, mala zarar verme, zorla fuhuş yaptırma, cinsel saldırı, hürriyeti tehdit, darp, piyasaya
sahte çek sürme ve ruhsatsız silah bulundurma, mala zarar verme, oto kurşunlama suçlarından adliyeye sevk edildiler.


'Balyoz' operasyonu sonrasında zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet kurusıkı tabanca, 6 adet tüfek, bu silahlara ait 95 adet fişek, 1 adet sustalı bıçak, 45 adet çeşitli meblağlarda toplam 84 bin 130 YTL tutarında yazılı ve 17 adet açık senet, biri sahte olmak üzere 6 adet boş çek ele geçirildi.


Geniş güvenlik önlemleri altında Çorum Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılan zanlılar Çorum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra adliyeye getirildiler. Zanlıların adliyedeki sorguları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 18:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan ucar IP: 88.249.62.xxx Tarih : 22.07.2008 20:23:20

fev zikılıc ve leven tkılıc bunların alitüzünle vede dıyer işlerle ilgisinin olacanı san mıyorum ben on ları yaklaşık 23 seneddir tanırım eline vur elin den ekmeni alırsın iyi birisidir ken dileri at ile zaten ilgisi ollamaz cün kü on lar konuşmu yordu bile ken disiyle hasım laryani fk ve lk kenin üstüne atılan suclar asılsız dır on lar busuclmaları hak etmiyor lar