5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Cep telefon satıcılarından Belediye sitem

Yerlerin daha önce Belediye tarafından kendilerine verildiğini ileri süren telefon satıcıları, şimdi belediyenin kendilerine tebligat yaptığını ve dükkanların 15 gün içerisinde boşatmalarını istediğini kaydederek, uygulamanın durdurulmasını istediler.

Valilik Halk Günü Toplantısı’na katılan bir grup telefon satıcısı, kendilerinin dükkanlardan çıkarılmasıyla birlikte sıkıntıya düşeceklerini ve mağdur olacaklarını ifade ederek, uygulamanın durdurulmasını istediler.

Belediyenin hiçbir mahkeme kararı bulunmadan keyfi uygulama yaptığını iddia eden telefon satıcıları, site içerisinde 30-40 dükkanın bulunduğunu ve şimdi kendilerinin sokağa atılmak istenildiklerini ifade ederek, Valiliğin olaya müdahale ederek yapılan yanlışlığa ’dur’ demesi gerektiğini savundular.

Vali Yardımcısı Mehmet Usta ise Valiliğin böyle bir tasarrufunun olmayacağını belirterek, telefon satıcılarının mahkemeye vurarak haklarını hukuki yolla aramalarını istedi. Gereken cevabı ancak mahkemenin vereceğini ifade eden Usta, Valilik olarak konuya herhangi bir müdahale etme şanslarının bulunmadığını kaydetti.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 00:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?