2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

ÇESOB Başkanı N.Hayran öldürüldü

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Necati Hayran, makamında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırının faili olan ve intihar teşebbüsünde bulunan Uğur Türkmen ise hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.


Saat 15.30 sıralarında ÇESOB binasında meydana gelen olayda, Başkan Necati Hayran'ın makamına gelen ÇESOB'un eski muhasebecisi Uğur Türkmen, ÇESOB Başkanı Necati Hayran ile işten çıkarılması nedeniyle tartıştı. Uğur Türkmen(33), yanında bulunan tabancası ile Necati Hayran'a iki el ateş etti. Mermilerden birisi Hayran'ın yanağına diğeri ise başına isabet etti. Türkmen daha sonra silahla kendi kafasına 1 el ateş ederek intihar etti.

Olay yerine gelen ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen
Necati Hayran olay yerinde hayatını kaybederken, daha önce öldüğü bildirilen Uğur Türkmen ise hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı. Halen ameliyatta bulunan Türkmen'in durumunun ağır olduğu kaydedildi.


52 yaşında iki çocuk babası olan ÇESOB Başkanı Necati Hayran'ın öldürülmesinin ardından esnaf odaları yetkilileri hastaneye akın etti. Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarının olayla ilgili sorularına yanıt vermezken, polis ÇESOB binasında geniş güvenlik önlemi aldı.


Olayın sır perdesini aralamaya çalışan polis, Uğur Türkmen'in işten çıkarılması sonucu intikam amacıyla Necati Hayran'ı öldürdüğü ihtimali yönünde çalışmalarını sürdürürken, olayın gerçek sebebinin öğrenilmesi amacıyla geniş çaplı soruşturma başlatıldı.


Cumhuriyet Savcısı hastaneye gelerek, öldürülen Necati Hayran'ın cesedi üzerinde otopsi yaptı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Diğer taraftan ÇESOB Başkanı Necati Hayran'ı öldüren ve daha sonra başına bir el ateş ederek intihar teşebbüsünde bulunan Uğur Türkmen'in 6 ay önce ÇESOB'dan işten çıkartıldığı ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:55:37
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 18:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?