2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çeteye Kılıç-04 operasyonu

Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen 'Kılıç-04' adlı operasyonda yakalanan 24 zanlıdan 15'i adliyeye sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Jandarma tarafından yaklaşık 6 aydır takip edilen çıkar amaçlı suç örgütü kuran 24 kişi, 'Kılıç 04' adı verilen bir operasyon ile yakalandı. Başlatılan operasyonda il merkezi, Alaca, Bayat, Mecitözü ilçe merkezleri ve köyleri ile Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, Aziz Y. isimli şüpheli liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgüt üyesi olan 24 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından soruşturmayı yürüten savcının talimatı ile 9 kişi serbest bırakılırken, örgüt üyesi olduğu iddia edilen Aziz Y. ile birlikte Y.Ş., H.K., A.İ, A.A., S.D., C.M., D.Y., S.U., Ö.G., A.O., S.S., N.A., F.C., A.C., birçok vatandaşın üzerinde baskı, şiddet ve korku oluşturarak halkın huzur ve güvenliğini bozmak suretiyle zor ve tehditle senet imzalattığının, vatandaşların arazi ve evlerini ellerinden almak suretiyle haksız kazanç elde etmek, çek ve senet tahsilatı ile silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlamaları ile adliyeye çıkarıldı.


Jandarmanın operasyonunda suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Aziz Y.'nin de aralarında yer aldığı örgüt üyesi olduğu iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik eş zamanlı olarak Çorum il merkezi, Alaca, Bayat, Mecitözü ilçe merkezleri ve köyleri ile Yozgat'ın Aydıncık ilçesini de kapsayacak şekilde eşzamanlı gerçekleştirildi.


Adliyeye sevk edilen şahısların ev, işyeri, araçları ve üzerlerinde yapılan aramalar sonucunda; 5 adet tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca, 10 adet av tüfeği, 133 adet tabanca fişeği, 70 adet kurusıkı tabanca fişeği, 24 adet av tüfeği fişeği, 132 adet senet ve 49 adet, değişik kişiler adına yazılmış çek, 15 adet cep telefonu, 8 adet tapu senedi, 4 adet çakı, 138 adet cd, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet video kamera, 15 adet tahsilat makbuzu, 4 adet pasaport, 13 adet icra takip dosyası, 3 adet oto satış ön sözleşmesi, 1 adet borç alacak belgesi, 8 adet boş banka dekontu, 1 adet banka hesap cüzdanı, 1 adet hesap kayıt listesi, 3 adet hafıza kartı, 22 adet boş senet ve 18 adet boş çek yaprağı, 17 adet tamamı kesilmiş çek dip koçanı ve çok sayıda malzeme ele geçirilirken, ele geçirilen malzemeler jandarmalar tarafından torbalar ve koliler içerisinde adliyeye getirildi. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 kişinin savcılıktaki sorgusu devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 13:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?