3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çevre için atık pil kampanyası

Çorum Belediyesi, büyük doğa kirliliğine yol açan atık pillerin toplanması için kampanya başlattı.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz, atık pillerin görünüş itibariyle küçük olmalarına rağmen kirlettikleri alanların büyük olduğunu vurgulayarak, bir atık pilin sekiz yüz ton suyu kirlettiğini söyledi.

Başkan Atlamaz, Belediye’nin Atık Pil Toplama Kampanyası’na destek veren Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü (HİTOK) Başkanı Hikmet Burhanoğlu’na kendisini ziyareti sırasında, Belediye tarafından yaptırılan atık pil kutularını teslim etti.

Büyük pil kutularının HİTOK tarafından kamu kuruluşlarına ve okullara, küçük ebattaki kutuların ise sürekli pil tüketen işyerlerine dağıtılacağını belirten Turan Atlamaz, bu kutuların daha sonra yine HİTOK tarafından toplanacağını bildirdi.

HİTOK Başkanı Hikmet Burhanoğlu da, DS Smith ÇOPİKAS A.Ş. çalışanları ve aileleri ile ilk kez atık pil toplama çalışmasını başlattıklarını, amaçlarının, uygulama alanını genişletmek ve böylece doğa ve çevreyi koruma bilincini geleceğin teminatı olan öğrencilere aşılayabilmek olduğunu belirterek, “HİTOK olarak kampanyayı destekliyoruz. Bu konuda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Turan Atlamaz ve ekibine teşekkürü borç biliyoruz.” dedi.

çorum belediyesi
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 14:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?