3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Cezaevinde resim sergisi

Çorumlu 4 ressam, sergilere ilgi göstermeyen vatandaşlara tepki göstermek için cezaevinde mahkumlarla birlikte resim sergisi açtı.


Çorum L Tipi Cezaevi'nde açılan sergiye Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar, Cezaevi Savcısı Erdal Şenel ile cezaevinde kalan mahkumlar katıldı. Parmaklıkların arasında açılan serginin, bir tepkinin eseri olduğunu ifade eden Ressam Mediha İldeş, emek isteyen ve insanların duygularına hitap eden resimlerin sergilendiği salonlara gidilmemesine tepki göstermek istediklerini belirtti. Ressam Nebi Bayraktar ise, cezaevinde kurs gören mahkumlarla birlikte açtıkları serginin büyük bir mesaj niteliği taşıdığını belirterek, "İnsanlarımızın sanata biraz daha saygılı olması ve sahip çıkması gerekir. Cezaevinde kalan ve birçok özgürlüğü kısıtlanan insanların sanatı daha iyi anlayacağını düşünerek, dışarıda özgürce gezen ve sergilerde resimleri görme imkanı bulunan insanları cezalandırmak amacıyla biz bugün burada sergi açtık" diye konuştu.


Resim sergisinin açılışını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir ise, cezaevinde hükümlü ve tutukluların sosyal faaliyette bulunmalarının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Burada kalan mahkumları topluma kazandırma çalışmaları yapıyoruz. Bugün burada açılan resim sergisi, mahkumların sosyal aktiviteleri açısından önemli. Bundan sonra çeşitli etkinlikler düzenlenecek" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 21:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEZER TEK IP: 85.102.113.xxx Tarih : 21.05.2008 21:06:06

TEBRİK EDERİZ CEZAEVİNİ TAKDİR EDERİZ