5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Cezalarını fidan dikerek çekecekler

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN CEZA ALAN 42 KİŞİYE FİDAN DİKME CEZASI

Çorum'da çeşitli suçlardan yargılanan 42 kişiye fidan dikme cezası verildi.

Çeşitli mahkemelerde tehdit, hakaret, basit yaralama, çekle ödeme düzenlemesi ve çek hamillerinin korunması hakkındaki kanuna muhalefet suçlarından ve yasak avlanma gibi çeşitli suçlardan yargılanan 42 kişiye fidan dikme cezası verildi.

Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında fidan dikme cezasına çarptırılan 42 kişi bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Verilen mahkeme kararı doğrultusunda ağaç dikme cezası alan mahkumların cezaları bugün infaz edildi. Sabah saatlerinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde toplanan mahkumlar daha sonra fidan dikiminin yapılacağı Adliye Sarayı, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Botanik Bahçesi, Çorum İdare Mahkemesi ve Altı Nokta Körler Derneği Hatıra Ormanı'na götürüldü.

Fidan dikiminin yapılacağı bölgelerde Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait orman muhafaza memurları tarafından mahkumlara nasıl ağaç dikecekleri konusunda bilgiler verilmesinin ardından ağaç dikimine geçildi. 42 mahkum belirlenen bölgelere ardıç, ters dut, ak ağaç gibi çeşitli türlerden bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Kamu kurumları bahçelerine ve hatıra ormanlarına dikilen fidanların paraları ceza alan mahkumlar tarafından ödenirken, dikimi yapılan fidanların yine 3 ay ila 1 yıl arasındaki bakımlarının yine ağaç dikme cezasına çarptırılan mahkumlar tarafından yapılacağı belirtildi.

Ağaç dikme cezasına çarptırılan bazı mahkumlar, verilen cezanın doğaya ve çevre düzenlemesine katkısının bulunduğunu söylediler.

Cezayı çok güzel bulduğunu belirten bazı mahkumlar ise hapis cezasına karşın ağaç dikme cezasının daha uygun olduğunu belirtti.

Çorum'da bugüne kadar Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında verilen fidan dikme cezaları kapsamında 3 bin fidan toprakla buluşturuldu.

ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN CEZA ALAN 42 KİŞİYE FİDAN DİKME CEZASI
ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN CEZA ALAN 42 KİŞİYE FİDAN DİKME CEZASI
ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN CEZA ALAN 42 KİŞİYE FİDAN DİKME CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:36:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 12:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?