8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Cezasının kalanında duvar temizleyecek

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde, bıçakla adam yaralamak suçundan hapis cezasına çarptırılan Necip Bellek isimli mahkum, cezasının kalan bölümünü ilçedeki duvar yazılarını silerek tamamlayacak. 

Edinilen bilgiye göre 2 ay önce Necip Bellek isimli kişi, bıçakla adam yaralamak suçundan aldığı 70 günlük cezanın kalan 35 gününü mahkeme kararıyla ilçedeki duvar yazılarını temizleyerek tamamlayacak. Sungurlu Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün iyi hali ve suçu az kalan mahkumlar için uygulanacak ceza hakkında mahkumlara bilgi vermesinin ardından Necip Bellek, avukatı aracılığıyla, ''cezasının kalan kısmını dışarıda kamu yararına çalışarak tamamlamak istediği'' yönündeki dilekçesini değerlendiren Sungurlu Sulh Ceza Mahkemesi, ''5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerindeki yasanın 105. maddesinin 4. fıkrası gereğince, 2 yıl veya daha az süreli hapis cezası gerektiren suçlarda, hükümlünün iyi hali nedeniyle cezanın yarısını cezaevinde, diğer yarısını kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına mahkemece karar verilir'' hükmü gereğince Necip Bellek'in (31), cezaevinde kaldığı sürede iyi halini de göz önüne alarak, kamu yararına çalışmasına karar verdi. 

Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda adliyedeki Denetimli Serbestlik Şubesi ile Sungurlu Belediyesi'nin imzaladığı protokole göre Necip Bellek, 35 gün ilçedeki duvar yazılarını temizleyecek. Denetimli Serbestlik Şubesi'nin kontrolünde belediyenin gösterdiği alanlardaki bazı gençler tarafından duvarlara yazılan çirkin yazıları mesai saatleri içerisinde silen Bellek, akşam saatlerinde evine gidiyor. 

Kanunun mahkumlara tanıdığı imkana oldukça sevinen Necip Bellek, "Çok mutluyum, hapishanede dört duvar arasında kalmak yerine, halkın içerisinde çalışıp, akşamları da çocuklarımla birlikte olmak çok güzel bir duygu. Keşke bu suçu işlememiş olsaydım, ancak oldu ve bu kanun ile cezamın kalan kısmını devletime hizmet ederek, ailemle geçirmek beni mutlu ediyor" dedi. 

Sungurlu Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nün seminer verdiğini ve kendilerine kamu işlerinde çalışmak isteyip istemediklerini sorduklarını anlatan Necip Bellek, "Özgürlük güzel bir duygu, ben hemen sunulan bu imkanı avukatım aracılığı ile kullandım. Şu anda gündüzleri duvar yazılarını siliyor, akşamları ise evime gidiyorum. Halimden çok mutluyum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 09:42:31
Güncelleme :28 Mart 2007 Çarşamba 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?