5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

CHP, Çorum'da adaylarını belirliyor

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çorum Belediye Başkan Adayı olarak Emekli Tümgeneral Selahattin Yücel'i aday gösterirken, ilçelerde de adaylarını belirlemeye başladı.
Partide Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) aldığı karar gereğince 28 Mart 2004'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Mecitözü, Oğuzlar ve Sungurlu ilçelerinde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere delege bazında eğilim yoklaması yapıldı.
Yapılan eğilim yoklaması sonucunda CHP delegeleri 28 Mart seçimlerine Sungurlu'da İlhan Sarıaltun, Mecitözü'nde Selçuk Aksoy ve Oğuzlar'da ise Ömer Kırdak'ın belediye başkan adaylı gösterilmesine karar verdi.
CHP'de yapılan eğilim yoklaması hakim denetiminde resmi bir seçim niteliği taşımadığı için belirlenen adaylarla ilgili nihai karar CHP MYK tarafından verilecek.
Sungurlu'da yapılan eğilim yoklaması 92 delegenin katılımı ile gerçekleştirildi. 3 adayın katıldığı eğilim yoklamasında Sungurlu eski Belediye Başkanı olan İlhan Sarıaltun, 44 delegenin oyunu alarak 28 Mart seçimlerinde yeniden Sungurlu Belediye Başkanlığı için delegelerden yetki almış oldu. Sungurlu'da diğer belediye başkan adaylarından Tuna Erözgün 34, Rıfat Zobu ise 14 oy aldı.
Mecitözü'nde ise CHP'nin eski ve yeni belediye başkanları karşı karşıya geldi. 51 delegenin oy kullandığı Mecitözü'ndeki eğilim yoklamasında eski Belediye Başkanı Selçuk Aksoy 38 oy alırken, CHP'nin mevcut Belediye Başkanı Halim Halıcı ise 13 oyda kaldı. Bu sonuçla CHP'nin Mecitözü Belediye Başkan Adayı olarak Selçuk Aksoy belirlenmiş oldu.
4 adayın yarıştığı Oğuzlar'da ise CHP'nin Belediye Başkan Adayı 52 delegenin oyları ile belirlendi. Yapılan eğilim yoklamasında Ömer Kırdak, 26 delegenin oyunu alarak Oğuzlar Belediye Başkan Adayı olmaya hak kazanırken, diğer adaylardan Kezban Sorkun 14, Osman Yalçın 11 ve Abdullah Yıldırım ise 1 oyda kaldı.
ÇORUM - İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2004 Pazartesi 22:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?