3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

CHP: Fazla alınan su parasını geri verin

Çorum Belediye Meclisi’nde, AK Parti ile CHP arasında ’atık su bedeli’ tartışma konusu oldu. CHP’li Meclis üyeleri, Başkan'a bir önerge vererek, vatandaşlardan alınan atık su bedelinin iptal edilerek, 2004 yılında toplanan 1 trilyon 800 milyar liranın vatandaşlara geri dağıtılmasını talep etti.

CHP Grubu adına açıklama yapan Meclis Üyesi Ertuğrul Akkaya, Atık su bedelinin 02.01.2004 tarihinde çıkan yasa ile kaldırıldığını belirterek, Belediyenin vatandaşlarda halen atık su bedeli toplamasının yasalara aykırı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, atık su bedeli almanın belediyenin hakkı olduğunu ifade ederek, ’’Türkiye’de Çorum’un dışında büyük şehirler hariç atık su tesisi bulunan ve buraya giden suyu içme suyu haline getirerek doğaya bırakan bir il daha yok. Bugünkü fiyatlar ile 12-15 milyon YTL’ye kurabilecek bir artıma tesisinin sahibiyiz. Arıtma tesisi olduğu için Çorum Belediyesinin atık su almasının doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz. Arıtma tesisi bulunmayan iller bile bu ücreti alıyor’’ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 23:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?