8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

CHP'den AKP'ye karikatürlü cevap

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Amasya’da yapacağı miting öncesinde, Yavuz Selim Meydanı’na ilginç pankartlar asıldı. CHP’liler, AKP’lilere cevaben Yavuz Selim Meydanı’na, ’Red Kit Deniz kovalıyor, dalton kardeşler kaçıyor’ yazılı karikatürün yer aldığı afişleri astı. Aynı afişlerle Çorum’daki Abide Kavşağı’da süslendi. Amasya’dan sonra Çorum’da konuşacak olan Baykal’ın kürsüsüne karşı gelen bir binanın üzerine asılan bez afişlerde Başbakan ve hükümete yönelik eleştiriler yer aldı.

masya Yavuz Selim Meydanı, CHP lideri Deniz Baykal’ın yapacağı konuşma öncesi çeşitli pankart ve afişlerle süslendi. Kırmızı-Beyaza bürünen meydana ilginç yazıların bulunduğu pankartlar ve karikatür afişleri de asıldı. Samsun’da geçtiğimiz 6 Temmuz tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nındaki mitinginde asılan, ‘Dalton’ karikatürlü afişlere, Amasya’dan karşılık geldi. ‘Red Kit Deniz kovalıyor, Dalton kardeşler kaçıyor’ ve ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’ yazılı karikatür afişleri dikkat çekti.

CHP Lideri Deniz Baykal’ın miting alanına geleceği yol güzergahına, ‘Tayyip baksana, Irak’taki PKK’lıları saysana’ yazılı döviz asıldı. Miting alanında ise kadın ve çocuklar da ellerinde çeşitli dövizler taşıdı. Bu dövizlerde de, ‘Asker raporu özelden değil, kışladan alır’, ‘İçerde gerici, dışarıda verici, yakında gidici’, ‘Anamın işi çıktı, babam olmaz mı?’, ‘Dikkat kardeşlerin Talabani-Barzani Deniz’de boğulacak’, Türkiye haritası üzerine ‘Tayyip emlaktan satılıktır’ yazıları dikkat çekti. Mitingde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, alana gelene kadar Onur Akın konser verdi.

Öte yandan Amasya mitinginin ardından Çorum’da da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın konuşacağı Abide kavşağında Amasya’daki gibi Ret Kit ve Dalton kardeşler karikatürleri asıldı. Ayrıca asılan bir afişde de; ‘Yola devam mış, Ülke soyulurken vatandaş yoksullaşıyor, AKP ve yandaşları kazanıyor, Oğlu 4 yıl önce burslu okuyordu şimdi 3 Milyon dolara gemi aldı, Ülkemizi soydurmayacağız’ yazılı afişler dikkat çekti.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 18:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?