5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

CHP'den Çorum'da 'hayır' standı

CHP'DEN ÇORUM'DA 'HAYIR' STANDI

12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği referandumu öncesinde oluşturulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanlığı tarafından Gazi Caddesi üzerinde 'Hayır' standı açıldı.

CHP İl Başkanı Tufan Köse, anayasa değişikliği paketini AK Parti'nin 'kendisini kurtarma yasası' olarak tanımladı. AK Parti'nin 'Evet' uğruna insanların yoksulluğunu ve kutsal dini duygularını dahi sömürdüğünü ileri süren CHP İl Başkanı Köse, son olarak bir kamu kurumunda çalışan şirket elemanlarına 75 TL'lik yardım çeki dağıtıldığını ve yardım çeklerinin 'Evet' karşılığında ve Kur'an'a el bastırılmak suretiyle teslim edildiğini iddia etti.

AK Parti'nin ramazan çadırlarında dahi 'evet' propagandası yaptığını savunan Tufan Köse, "AK Partililer neden ramazan çadırında iftar açan insanların sayısının azlığıyla değil de fazlalığıyla övünüyorlar? Ramazan çadırında iftar açan insan sayısının fazlalığı Çorum'da fakirliğin fukaralığın açık bir kanıtı değil mi? İnsanların fakirliğiyle nasıl övünürler?" diye sordu.

12 Eylül'de 'Hayır' denilmesi halinde ileride anayasaların temel şartı olan toplumsal mutabakatla hazırlanacak daha çağdaş ve demokrat bir anayasaya 'Evet' deme şansı olacağını ifade eden Köse, AK Parti'nin asıl amacının 12 Eylül'le hesaplaşmak olmadığının savunarak, "Çünkü 12 Eylül'ün ürünü olan bir parti 12 Eylül'le hesaplaşamaz" ifadesini kullandı.

Köse, yürütmenin başı olan AK Parti'nin, yasama organını emir ve kontrolü altına aldığını, şimdi ise hazırladığı paketle yargıyı kontrol altına almak istediğini savundu.

Standın açılışına CHP İl Başkanı Tufan Köse, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kayiş ile birlikte partililer katıldı.

CHP'DEN ÇORUM'DA 'HAYIR' STANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 18:26:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?