30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

CHP'li 40 milletvekili eşi Çorum'da

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 40 milletvekili eşi, Türkiye turu kapsamında Çorum'a geldi.


CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday'ın eşi Eda Günday'ın ev sahipliğini yaptığı program kapsamında milletvekili eşleri ilk olarak CHP Çorum İl Başkanlığını ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Tufan Köse, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Uçar ve partililer tarafından karşılanan milletvekili eşlerine partili kadınlar kırmızı gül hediye ettiler. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın eşi Çiğdem Sav başkanlığında yapılan ziyarette Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay'ın eşi Senay Okay'da diğer partili vekillerin eşleri de hazır bulundu.


CHP İl Başkanı Tufan Köse, Türkiye turu başlatan milletvekili eşlerinin ilk durağının Çorum olduğunu belirterek, milletvekili eşlerinin gittikleri yörelerin insanlarıyla kucaklaşacağını, bölgenin problemlerini dinleyeceğini ayrıca gittikleri yerleri gezerek hem Türkiye hem dünyaya tanıtılmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.


CHP'nin Türkiye'nin kuruluşunda büyük emeği geçen ve ülkenin kurucusu bir parti olduğunu dile getiren Köse, "CHP'nin temelinde Kuva-i Milliye ve milli mücadele vardır. CHP, 85 yıldır Türkiye'de dirençle belli şeyleri savunan, son yerel seçimlerde ise iktidarın alternatifi olduğunu gösteren bir partidir. Böyle bir partinin milletvekili ve parti yönetici eşlerinin Türkiye genelinde başlattıkları bu hareketten dolayı kutluyorum" dedi.


Vekil eşleri adına bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın eşi Çiğdem Sav ise, Türkiye turu kapsamında ilk ziyaretlerini Çorum'a yaptıklarını ifade ederek, İl Başkanı Tufan Köse ve partili kadınlara gösterdikleri yakından ilgiden dolayı teşekkür etti.


Bugün Çorum'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle düzenlenen kutlamalara katılacak olan milletvekilleri eşleri yarında Hıdırlık'ta bulunan türbeleri ziyaret edecek. Alacahöyük ve Boğazkale ziyaretinin ardından Ankara'ya dönecekler.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?