9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

CHP’li başkan AKP’ye geçti

Çorum’un Osmancık İlçesi Başpınar Beldesi’nin 2 ay önce CHP’den istifa eden Belediye Başkanı Mustafa Okay, AKP’ye geçmek için partiye başvurdu.

Bir dönem önce Fazilet Partisi’nden belediye başkanı seçilen Mustafa Okay, en son yapılan yerel seçimlerde AKP’den aday olmak istedi. Ancak parti yönetimi tarafından aday gösterilmeyen Okay, CHP’ye geçerek belediye başkanı seçildi. Yaklaşık 2 ay önce de partisi CHP’den istifa ettiğini açıklayan Başpınar Belediye Başkanı Mustafa Okay, AKP’ye geçmek için girişimde bulundu. Osmancık AKP İlçe Başkanlığı’na başvurduğunu, ilçe teşkilatının aldığı yönetim kurulu kararı ile başvurusunun onaylandığını belirten Başkan Okay, aynı kararı Çorum AKP İl Başkanlığı’nın da aldığını belirtti.

AKP İl Başkanı Faruk Özkader, parti Merkez Yürütme Kurulu’ndan da kararın onaylanmasını beklediklerini söyleyerek, “Genel merkezimiz de onayladıktan sonra törenle arkadaşlarımızın rozetlerini takacağız” dedi. 7 CHP’li belediye meclis üyesiyle birlikte AKP’ye geçmeye karar veren Başpınar Belediye Başkanı Mustafa Okay, iktidar partisine katılmasıyla birlikte 8 AKP, 1 DYP’li meclis üyesiyle hizmetlerini devam ettireceklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 16:55:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrim şahin IP: 85.99.102.xxx Tarih : 1.02.2007 12:05:08
kendisini tbrik eder kutlarım en azından seçime az bi gün kala nasıl birkarektere sabip olduğunu gösterdi