9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çiftçilerden alınan yüzde 7 faiz kaldırıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, 40 ili kapsayan kuraklık ile ilgili olarak yeni bir karar alınarak, kuraklık nedeniyle borçların ertelenmesinde uygulanan yüzde 7 faizin alınmayacağını söyledi.

Çorum'da kuraklığa ilişkin olarak çalışmaların üst düzeyde devam ettiğini belirten Murat Yıldırım, merkezde 130 civarında köyün müracaat ettiğini ve bunlardan 115 köyde ön tespit yapıldığını hatırlatan Milletvekili Murat Yıldırım, daha önce alınan karar ile çiftçi borçlarının yüzde 7 faiz ile ertelendiğini belirterek, yeni genelge ile bu yüzde 7 faizlik ertelemenin de kaldırıldığını belirterek, "Şimdi çiftçimize hem destek verilecek. Hem de faizsiz borçlar 1 yıl ertelenecek" dedi.

Yıldırım, yapılan tespitler neticesinde Çorum'da en az yüzde 30'dan başlamak üzere yüze 100'e varan kuraklık yaşandığını dile getirerek, "Henüz Tarım İl Müdürlüğü'ne dilekçe vermeyen köylerimiz bulunmaktadır. Bu köylerimizde ay sonuna kadar dilekçelerini vermeleri gerekmektedir. Dilekçelerin biran önce verilerek kuraklık tespitinin yapılması önem arz etmektedir. Bu sebeple muhtarlarımızın biran önce dilekçelerini vermeleri gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 12:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?