9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Çiftçilere hububat desteği

AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Çorum'un 8 ilçesindeki çiftçilere 1 milyon 570 bin YTL karşılıksız hububat desteği verileceğini bildirdi. 

Milletvekili Kavuştu yaptığı yazılı açıklamada, iktidar oldukları günden bugüne kadar çiftçiler için birçok önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. 29 Mart itibariyle Çorumlu çiftçilere hububat desteği olarak buğdayda kilogram başına 3.5 Ykr, arpada 2.5 Ykr ve yem bitkilerine dayalı makine desteği olarak da yüzde 40 oranında olmak üzere toplam 1 milyon 570 bin YTL ödeneğin Ziraat Bankası'ndan çiftçilere ödenmeye başladığını ifade eden Ali Yüksel Kavuştu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Tarım Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını kaydetti. 

Desteklerin çiftçilere hayırlı olmasını dileyen Çorum Milletvekili Kavuştu, "AK Parti hükümeti çiftçilerimize yaptığı hizmetlerde de bir ilke imza atmıştır. Çiftçilerimize yaptığımız hizmette çıtayı yükseklere çıkardık. Bu hizmetlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Biz çiftçilerimizin mutluluğu, refahı ve huzuru için çalışıyoruz. Bütün sıkıntılarına birer birer neşter vuruyoruz" dedi. 

Karşılıksız hububat desteği kapsamında Çorum'un Kargı İlçesi'ne 125 bin YTL, Mecitözü İlçesi'ne 953 bin YTL, Oğuzlar İlçesi'ne 79 bin YTL, Ortaköy İlçesine 34, Bayat İlçesine 178 bin YTL ve verileceğini bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 12:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?