3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çifte şehit acısı!

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki mühimmat deposundaki patlamada hayatını kaybettiği sanılan askerlerden Bayram Uluer ve Mehmet Burak Kaplan’ın Çorumlu olduğu öğrenildi.

Uğurludağ ilçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Uluer’in Ankara’nın Keçiören semtinde oturduğu öğrenildi. Şehit Uluer’in ailesinin patlamanın ardından Afyonkarahisar’a gittiği öğrenildi.

Öte yandan, aynı patlamada şehit düşen askerlerden Mehmet Burak Kaplan’ın da Çorum’da yaşadığı öğrenildi. Babası Mustafa Kaplan ile birlikte Çorum’da kuyumculuk yaptığı öğrenilen şehit asker Kaplan’ın daha önce Balıkesir’in Susurluk ilçesinde vatani görevini yaptığı 10 gün önce Afyonkarahisar’a geldiği öğrenildi.

Patlamanın ardından şehit Kaplan’ın ailesi ve yakınlarının Afyonkarahisar’a gittiği öğrenildi. Öte yandan Kaplan’ın bir paylaşım sitesinde kendisine ait sayfada paylaşıtığı “Oyun içinde oyun (Afyonkarahisar)” yazılı paylaşımı ise dikkat çekti.

VALİ SABRİ BAŞKÖY’ÜN AÇIKLAMALARI

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama ile ilgili sorular yöneltilen Vali Sabri Başköy ise, “Bir yada iki askerimizin Çorumlu olduğuna dair duyumlarımız var. Ancak kesinleşmeden defin yeri kesinleşmeden kamuoyuna paylaşmıyoruz. Sadece duyuyumuz var. Bu arada arkadaşlar prosedür şöyle çalışıyor.Oradaki kuvvet komutanlığı İl Jandarma Komutanlığı’na gerekli bilgileri veriyor. Defin yeri kesinleştikten sonra Çorum’da olabilir Ankara’da olabilir, Çorumlu olabilir Çorum’da defnedilebilir ondan sonra kamuoyuyla paylaşıyoruz. Şuanda duyum olarak söyleyebiliriz. Bir yada iki olarak söyleniyor. Ama henüz kesinleşmiş değil. Takdir edersiniz ki orda çok üzücü facia var. Kimlik tespitleri zaman alıyor. Bizler kesinleştiği zaman sizlerle paylaşacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2012 Perşembe 18:20:37
Güncelleme :6 Eylül 2012 Perşembe 18:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?