2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Cinsel istismar davası başladı

Çorum'da küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan bir vakfın Çorum Şubesi Başkanı'nın yargılanmasına başlandı.

Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.


Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yaşından küçük üç kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Z.İ. hakkındaki soruşturmayı tamamladı.
İddianamede Z.İ.'nin, E.G., Ö.Y. ve E.Y.'yi farklı tarihlerde istismar ettiği belirtildi. Davanın görülmesine Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mağdurların avukatlığını Avukat Gamze Özçerezci ve Derya Yüksel Topaktaş yaparken, Z.İ.'nin avukatlığını ise Mine Çolak ve Kenan Yaşar üstlendi.


Duruşmaya, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Z.İ. ile mağdurlar E.Y., E.G. ve aileleri katıldı.
"Dava ile ilgili basında çıkan haberlerin müvekkiline zarar vereceği''ni savunarak duruşmanın gizli yapılmasını öneren Avukat Kenan Yaşar'a, mağdur avukatları Özçerezci ve Topaktaş da destek verirken, savcı da aynı yönde görüş bildirdi. Mahkeme başkanı, ''Her ne kadar duruşmanın kapalı yapılması talep edilse de, olayın mahiyetinin kamuoyunda objektif ve yansız olarak öğrenilmesi zorunluluğu ve genel ahlak yasasının aradığı nitelikte tehlikeye düşeceği yönünde mutlak delil olmadığından'' duruşmanın kapalı yapılmasını reddetti.


Duruşmada ilk olarak tutuklu Z.İ. dinlendi. Z.İ., hakkındaki iddiaları yalanlayarak, kendisine iftira atıldığını öne sürerken suçsuz olduğunu söyledi.
Zanlı Z.İ., pek çok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını, görev yaptığı 30 yıla yakın süre içinde hiçbir olumsuz duruma meydan vermediğini belirterek, "Beni düzgün yaşayışım ve çalışkanlığım, dürüst kişiliğim için davet ettiler ve sivil toplum kuruluşlarında görev verdiler. Bugün dışarı çıksam Çorum'un yarısına yardım etmişliğim olmasına rağmen kimsenin yüzüne bakacak halim kalmadığı için acı içindeyim. Ö.Y.'nin gayri meşru ilişkilerinin ortaya çıkması nedeniyle benim üzerime suç atılıyor. Ö.Y., suçluyken beni ateşe atarak mağdur durumuna gelmek istedi" şeklinde ifade verdi


Daha sonra mağdur E.Y.'nin babası K.Y. ile annesi Z.Y. dinlendi. K.Y. ve Z.Y., Z.İ.'nin kızlarına cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, şikayetçi olduklarını yinelediler.
Diğer mağdur E.G.'nin babası M.G. ise şikayetini geri aldığını ifade etti. Davanın mağdurlar E.Y. ve E.G.'nin ifadelerinin alındığı bölümde ise kapalı oturuma geçildi.
Diğer taraftan, mağdur E.Y.'nin annesi Z.Y., Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde, "Bizim gibi çok mağdur var ancak adımız çıkmasın diye saklanıyorlar" diye konuştu.


Z.Y., böylesi utanç verici bir olayın kızlarının başına gelmesinden dolayı perişan olduklarını ve zanlıya gereken cezanın verilmesini istedi
Yaklaşık dört saat süren duruşmada Mahkeme Başkanı Ömer Günaydın, Z.İ.'nin tutukluluk halinin devam etmesine karar verirken, duruşma 19 Aralık 2008 tarihine ertelendi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?