3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çocuk istismarı masaya yatırıldı

Çorum'da son günlerde yaşanan 'Çocuk istismarı' olayları üzerine Vali Mustafa Toprak, ilgili müdürlüklerle olağanüstü toplanarak, konuyu masaya yatırdı.


Çorum Valiliği Kriz Merkezi'nde düzenlenen toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyardı. Toprak, "Ailelerimiz çocuklarına sahip çıkmalı ve kötü niyetli insanlardan çocuklardan uzak tutmaları için onların her hareketini kontrol altına almaları gerekir. Çocuklarımızı gece geç saatlerde sokakta tutmayalım, kiminle nasıl gezdiğini iyi takip edelim. Biz çocuklarınıza baskı yapın demiyoruz, ancak onların başına gelebilecek
tehlikelerden korumak adına onların nasıl bir ortam içerisinde olduğunu iyi takip edelim" dedi.


Son günlerde artan çocukların istismar edilmesi olaylarının üzüntü verici olduğunu belirten ve konunun üzerine hassasiyetle gidildiğini bildiren Toprak şunları söyledi:
"Biz Valilik olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, ancak bu yeterli değildir. Sadece devletin istismar konusunda mücadele etmesi yetmez. Aile, çocuk ve toplum olarak işbirliği içerisinde toplum vicdanını rahatsız eden çocuk istismarı konusunda birlikte çalışılmalı ve birlikte hareket edilmelidir. Ailelerin, istismar konusunda çok uyanık olmaları gerekiyor."


Çorum'da yaşanan küçük çocukların cinsel istismarıyla ilgili haberlerin kentin imajına zarar verdiğini belirten Vali Mustafa Toprak, "Böylesine çirkin ve toplumu rahatsız eden olayların kabul edilebilir bir yanı yoktur. Ancak bu tür olayların aslı öğrenilmeden manşet edilmesi ve olayların abartılması hem toplum açısından hem de kentimiz açısından imajını zedelemekte. Bizler olayların ört pas ettirilmesi gibi bir düşünce içerisinde değiliz. Ancak böylesine çirkin olaylar karşısında basın olarak biraz hassas olunması gerekir ve bunun hem aile hem de küçük çocuklarımız açısından iyi olacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu.

HER AİLE ÇOCUĞUNA MUTLAKA SAHİP ÇIKMALI
Vali Mustafa Toprak, "Hepimiz babayız, hepimizin sorumlulukları var. Kanunun ceza sınırını tanımayan bedbahtların, alçakça çocukları istismar edenlerin yaptıkları yüzünden vicdanlarımız yaralı. Son günlerde peş peşe gelen bu tür hadiseler elbette inceleniyor ve gereken yapılacaktır. Ancak olan olmuştur diyerek geçemeyiz. Herkese çağrıda bulunuyorum. Çorum'un adını karalayan bu tür hadiselerin olmaması için elimizden geleni yapmalıyız" diye devam etti.


Toprak, çocuk istismarının acı verici olduğunu belirterek, "Başta aileler olmak üzere herkese görev düşüyor. Çocuklarımızın nerede, ne zaman nelerle uğraştığını mutlaka kontrol etmeliyiz. Atatürk'ün emanet ettiği gençliğin hem beden hem ruh sağlıklarını en iyi şekilde korumak herkesin görevi olmalı. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullar da elbette kendine çeki düzen verecek, en iyi şekilde çocuklarımızı eğitecektir. Vicdanlar yaralandı. İçimiz acıdı. Rencide edici, alçaltıcı bu tür hadiselerin önlenmesi için öncelikle aile, okul ve çevrenin elbirliği yapması, işbirliğini artırması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Valilik Kriz Merkezi'nde Vali Mustafa Toprak başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, İl Milli Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Müdürleri ile uzmanlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 17:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?