3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çocukların sokakta çalışması önlendi

Çorum Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren gençlik merkezinde verilen eğitim, rehabilitasyon ve maddi yardım hizmetleriyle kentte, çocukların sokakta çalışmaları engelleniyor.

2002 yılında 267 geçici üyesi bulunan gençlik merkezinin 2003 yılında, sokakta çalışan 400 çocuğa ulaştığı bildirildi. Gençlik merkezi yetkilileri yaptıkları açıklamada, vatandaşlar ve polislerin ihbarları doğrultusunda incelemeye aldıkları maddi durumu iyi olmayan, sokakta satıcılık yapan veya tiner, bali çekme gibi kötü alışkanlıklar kazanan çocukların, kendileri ve aileleri ile konuşarak merkeze gelmelerini sağladıklarını belirtti. Sokakta çalışan çocuklara merkezde verdikleri eğitim, rehabilitasyon ve maddi yardım hizmetleri ile çocukları, topluma kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden yetkililer, merkeze olan ilginin her geçen gün arttığını, günlük ortalama 100 çocuğun merkez hizmetlerinden yararlandığını belirtti.

Merkezin çalışmaları sayesinde sokakta çalışan çocuk sayısının geçen yıllara oranla azaldığını dile getiren yetkililer, merkeze gelen çocukların okul içi, okul dışı ve aile içindeki davranışları ile çevredeki insanlarla ilişkilerinin sosyal hizmet uzmanları tarafından kontrol altında tutulduğu, ayrıca bu çocukların ailelerine de rehberlik hizmeti verilerek, çocuklara karşı yanlış davranışların engellenmeye çalışıldığı vurgulandı.
Merkeze gelen çocuklara, bilgisayar ve el işi kursu verildiği, ayrıca Türk Halk Müziği Koro çalışması yapıldığı kaydedildi. Merkeze okul çıkışı veya öğle tatillerinde uğrayan 100 çocuğa öğle yemeği de verdiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 02:35:16
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 13:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?