5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çocukların tehlikeli takibi

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ DÜĞÜN KONVOYU TAKİBİ

Yaz ayının gelmesiyle birlikte, düğünlerin artmasını fırsat bilen çocuklar, ölüme meydan okurcasına gelin arabasının önüne geçiyorlar. Araçların hızına aldırmayan çocuklar, zarf kapabilmek için adeta birbirleri ile yarışıyorlar.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde düğün araçlarından bahşiş almaya çalışan çocuklar, her yolu deniyor. Yollardaki araçlardan korkmadan kilometrelerce koşan çocuklar, düğün konvoyundan atılacak zarflar için büyük mücadele veriyor. Atılan zarflar sonrasında birbirleriyle bazen kavga eden çocuklar, kendilerini yerlere atarak zarfları kapmaya çalışıyor.

Hareket halindeki düğün konvoylarının önünü kesen çocuklar, bahşiş alabilmek için canlarını tehlikeye atıyor. Caddelerden geçen düğün konvoylarının önünü keserek gelini taşıyan araçtan bahşiş almak için uğraşan çocuklar, zaman zaman araçların altına düşme tehlikesi geçiriyor. Araçların arasında koşarken ezilme tehlikesi atlatan çocuklar, buna aldırış etmeden alacakları bahşişin peşine düşüyor.

Gelin arabasından atılan zarfları alabilmek için konvoyun arasına giren çocuklar, bazen rüzgarın etkisiyle savrulan zarflar yüzünden büyük tehlikeler atlatıyor.

Yaptıkları işin tehlikeli olduğunu fakat bir günde çalışarak kazandığı parayı, sadece bir bahşişte aldığına söyleyen çocuklar, kendilerine göre ihtiyaçlarının olduğunu ve bu sebeple düğün konvoylarının önünü kestiklerini dile getirdiler.

ÇOCUKLARIN TEHLİKELİ DÜĞÜN KONVOYU TAKİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2010 Cumartesi 16:52:04
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 18:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?