3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çöpten para kazanma devri

Çorum Belediyesi, Çorum'da kurmayı hadeflediği Katı Atık Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Belediye, kentin çöp kapasitesini belirlemek amacıyla 13 mahallede çöp toplama kampanyası başlattı. Kampanya ile Çorum'da çıkan çöplerin kalitesi ve kapasitesi belirlenecek. Çıkan sonuca göre Çorum'a en uygun katı Atık Geri Dönüşüm tesisi kurulacak.

Konu hakkında açıklama yapan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, Çorum'da kurulması hedeflenen Katı Atık Dönüşüm Tesisi'nin kurulması için çalışmalara başladıklarını belirterek, bu tesisin kurulabilmesi için ön çalışmalar için gerekli olan kentin çöp durumu ile ilgili ilk etap çalışmasının hayata geçirilmeye başladığını ifade etti. Saim Balcı, Katı Atık Geri Dönüşüm Projesi'nin 4 etaptan oluştuğunu kaydederek, "İlk olarak çöpün durumu belirlenerek maliyet hesaplanacak, daha sonra proje hazırlanacak ve en son olarak ise Katı Atık Dönüşüm tesisinin AB Hibe yoluyla yapılması için firmalarla görüşülecek" dedi.

Çöplerin kaletisini belirlemek üzere tüm mahallelerde pilot evler seçtiklerini belirten Balcı, "Her mahallede 10 eve üzerlerinde Organik atık, Plastik atık, Kağıt atık, Cam Atık, Metal Atık, yazan çöp poşetler dağıtık, bu poşetlerde toplanan çöpleri değerlendirerek, çöplerin kalitesinin belirleyeceğiz, evlere dağıtılan çöp poşetlerine netiliklerine göre çöpler toplanacak. Bu çöpler 1 ay süreyle evlerden alınacak ve Çorum'da çöplerin envanteri çıkartılacak. Bu envanter sayesinde Çorum'a nasıl bir Katı Atık Dönüşüm Merkezi kurulması kararlaştırılacak" diye konuştu.

Hedeflerinin Çorum'da atılan çöplerin ekonomiye kazandırmak olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, "Çorum'da toplanan çöpler boşa atılarak doğaya ve insanlara zarar vermeden geri insana faydalı olacak şekilde doğaya kazandırılacak, aynı zamanda enerji olarak da ekonomiye katkı sağlayacak. Katı Atık Geri dönüşüm Tesisi'ni Çorum'da kurmak için şuana kadar 3 büyük firma çalışma yapıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:38:52
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 10:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?