3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Çorum, doğalgaz şantiyesi

Çorum Gaz 4 ayrı bölgede çalışmalarına başladı. 2005 yılında 70 kilometre poletilen boru, 10 kilometre çelik boru döşemeyi hedefleyen Çorum Gaz, çalışma sezonu içerisinde 5 bin adet servis kutusu yerleştirecek.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çorum Gaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, hedeflerinin Çorum’da doğalgaz kullanmayan evin kalmaması olduğunu söyledi.

Kahraman, Çorum’da bu sezon 4 kepli 4 ayrı bölgede çalışmalara başladıklarını belirterek, ilerleyen günlerde ekip sayısının 8’e çıkacağını ve Çorum’un her bölgesinde çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

Çorum Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgaz almayan vatandaşları uyararak, özellikle ekiplerin çalıştığı bölgelerdeki binalara servis kutularını konması için abone olunması gerektiği bildirildi.

Kahraman, "Ekiplerimiz çalışırken, vatandaşlarımız abone olarak binaların önüne servis kutularını koydursunlar. Evlerine gazı sonra bile bağlatmak isteseler dahi servis kutularını koydursunlar, çünkü ekiplerimiz çalışmalarını tamamladıkları anda, belediye ekipleri o bölgelere asfalt dökecek, bu nedenle asfalt dökülen alanlarda yeniden yolun kazılması gerekir buda çalışmalarımızı engeller" dedi.

Kahraman, "Hedefimiz Çorum’da gaz kullanmayan vatandaş bırakmamak, vatandaşlarımız abonelik konusunda biraz daha duyarlı olsunlar, bizler vatandaşlarımızın rahatlığı için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerine göre çalışmalarımızı yönlendiriyoruz, bu nedenle abone olunması bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Kasım Kahraman, bu çalışma sezonunda Gülabibey Mahallesi Yenidoğan Sokaklar ve SSK Hastanesi Bölgesi’nin tamamıyla Mimar Sinan Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Ulukavak Mahallesi Sakarya sokaklar, Binevler ile İkbal Konutları’nda çalışmaların yoğunlaşacağını söyledi.

Hedeflerinin 20 bin konutta doğalgaz kullandırmak olduğunu ifade eden Kasım Kahraman, "Çorum’da 2005 yılında çalışmalarınız çok hızlı olacak. Şuanda 65 dönüşüm firması çalışma yapacak. Vatandaşlarımız kış ayı girmeden evlerine doğalgaz bağlanacak" dedi.

Vatandaşların evlerine doğalgaz dönüşümünü sertifikalı firmalara yaptırmalarını isteyen Kasım Kahraman, sertifikasız kişilere iş yaptıran vatandaşların mağdur olabileceği uyarısında bulundu. Çorum’da şuanda 65 firmanın doğalgaz dönüşüm sertifikası aldığını hatırlatan Kahraman, vatandaşların firmaların listesini Çorum Gaz’dan temin edebileceklerini kaydetti. Kahraman, "evimizin güvenliği için ve ilerde mağdur olmamak için sertifikalı firmalara işlerinizi yaptırın" değerlendirmesinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2005 Cuma 13:44:07
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 17:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?