5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum, ITB Fuarı'nda tanıtılıyor

ÇORUM, ITB FUARI'NDA TANITILIYOR

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 44.'sü düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na katılan Çorum'un fuarda açtığı stand ziyaretçi akınına uğradı.

Hitit Medeniyeti'ne başkentlik yapan Çorum'un sahip olduğu turizm değerlerinin dünya arenasında tanıtılması için Çorum Valisi Mustafa Toprak tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Fuarın açılışına katılan Kültür Bakanı ve Turizm Ertuğrul Günay, Avrupa Konseyi Parlamenterler Birliği Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye'nin tanıtım reklamlarında yer alan ünlü manken Tülin Şahin Çorum Valiliği ve Belediyesi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı Çorum standını gezdiler.

ITB Berlin Fuarı öncesi basın toplantısı düzenleyen Bakan Günay, Alman tur operatörlerinin Hitit medeniyetinin başkenti olan Hattuşa'yı kültür turları çerçevesinde gezmeleri için çağrıda bulundu. Bergama Müzesi'nde bulunan Hattuşa Sfenksli Kapının iadesi girişimlerinin devam ettiğini dile getiren Bakan Günay, Sfenksli kapının bir an önce iade edilmesini istedi.

Fuar için gönderilen Hattuşa Maketi MESSE Berlin Fuar Kompleksi girişine yerleştirirken, Yazılıkaya 12 Tanrı Kabartması, Hüseyin Dede Kabartma Vazosu ve Alacahöyük Sfenksli Kapı büyük boy vinil afişlerle Türkiye standının içerisinde yer aldı.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği adına açılan stantta da Çorum'a ait Almanca, İngilizce CD, tanıtım broşürleri, harita ve çantalar gelen ziyaretçilere dağıtılıyor. Özellikle Alman ziyaretçilerin ve yetkililerin Hattuşa'ya ilgi duydukları görüldü.

ÇORUM, ITB FUARI'NDA TANITILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:38:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 19:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?