4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Çorum: Fidye cinayeti davasının sanıkları yargı önünde

 Isparta'da amcasının 8 yaşındaki oğlunu öldürdüğü iddia edilen genç kız ve kendisine yardım ettiği ileri sürülen 3 arkadaşı hakim önüne çıktı. Amcasının 8 yaşındaki oğlu Ömer Faruk Kaya'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen T.K. ve olayı birlikte işledikleri belirtilen M.A.G. T.G. ve M.A.S. hakim karşısına çıktı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık avukatları Mehmet Çelebi, Erol Berber, Gündeniz Kalağan ve Arzu Şimşek ile ölen Ömer Faruk Kaya'nın ailesinin avukatları Afşin Bozkurt ve Gökmen Gökmenoğlu da hazır bulundu.
Sanık T.K. ifadesinde suçu işlemediğini iddia ederek, olay günü arkadaşları M.A.G. ve M.A.S.'nin kendisini ailesinden fidye almak için kaçırma talebinde bulunduklarını; ancak bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Ardından aynı kişilerin amcasının oğlunu kaçırma teklifinde bulunduklarını ve bu teklifi de kabul etmediğini kaydeden T.K., arkadaşlarının amcasının oğlu Ömer Faruk Kaya'yı evinin önünden aldıktan sonra kendisini de okuldan aldıklarını belirtti. Dolaşmak amacıyla Hızırbey Mezarlığı'nın üstüne çıktıklarını kaydeden sanık T.K., "Ben sıkılmaya başlayınca, Isparta'nın manzarasını yukardan izlememin can sıkıntımı gidereceğini söylediler. Yukarıya çıktım ve orada da sıkıldığımı söyledim. Bu arada aşağıdan ses gelmiyordu. Aşağıya mağaranın içine girdiğimde amcamın oğlunu boğduklarını gördüm ve bağırmaya başladım. Beni, bu olayı kimseye söylememem için tehdit ettiler. Ben de korktum, anlatamadım" dedi. Sanık T.K., arkadaşı T. G.'nin ise bu suçla ilişkisi olmadığını ve olay yerine sonradan geldiğini söyledi.
Diğer sanıklar M.A.S. ve T.G. ise, suçlamaları kabul etmedi. M.A.S. ifadesinde, bu olayı T.K.'nın 1.5 ay öncesinden planladığını ve kendisine söylediğini belirtti. Diğer sanık M.A.G. ise, psikolojik durumu iyi olmadığı için konuşamayacağı yönünde ifade verdi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Ağustos 2004 tarihine erteleyerek, sanıkların tutukluluk halinin devamına, tüm sanıkların Süleyman Demirel Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'na sevkine ve "fidye almak için adam kaçırmak"tan kamu davası açılmak üzere ek iddianamenin tanzimine karar verdi.
Ömer Faruk Kaya'nın annesi Rafiye Kaya ve babası Mehmet Kaya ise, duruşma sonrası sinir krizleri geçirdi. Evladının cennette olduğunu söyleyen acılı anne Rafiye Kaya, tüm sanıkların asılarak cezalandırılmasını istedi.
Olay, 10 Haziran 2004 tarihinde, Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı arkasında bulunan mağarada meydana gelmişti. 250 milyar lira fidye almak amacıyla amcasının oğlu Ömer Faruk Kaya'yı (8) Gülbirlik İlköğretim Okulu önünden kaçıran lise öğrencisi T.K.(16), arkadaşları M.A.G.(17), T.G.(17) ve M.A.S. ile birlikte küçük çocuğu iple boğarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklandı. Olay sonrası yakalanan T. K., suçunu itiraf etmişti.
iha-çorum
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 15:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?