5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: Halk Günü Toplantısı'nın gündemi 'işsizlik'

Vali Yardımcısı Fatih Damatlar başkanlığında gerçekleştirilen Halk Günü toplantısına katılan vatandaşlar, işsizlikten şikayet ederek, kendilerine iş bulunmasını istediler.


Halk Günü toplantısına katılan Hüseyin Gezer isimli vatandaş, cezaevinden yeni çıktığını belirterek, "Hiçbir yerde iş bulamadım. Ev kirası, elektrik ve su parasını ödeyemedim" diyerek, kendisine yardım eli uzatılmasını istedi.


Yıllardır inşaatta çalışarak geçimini sürdürdüğünü belirten Abdullah Bolat da, yoğun çalışma sonucunda boyun damarının zedelendiğini ve doktorun 3 ay çalışmayacaksın dediğini kaydetti. Bolat da ev kirasını, elektrik ve su parası ödeyemediğini anlatarak, Valilik’ten yardım istedi.
Hüseyin Bulut isimli vatandaş ise yıllardır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan kömür yardımı aldığını, fakat bu yıl emekli olduğu gerekçesiyle kömür verilmediğini belirterek, "Benim hiçbir yerden sosyal bir güvencem yok. Bu yıl ’Sen emeklisin, sana kömür veremeyiz ’ dediler. Hiçbir güvencem yok. Evde kuru kilimin üzerinde yatıyorum" diye konuştu.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 09:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?