5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: İhmal davası 2.5 yıldır sonuçlanamadı

Kızlarının yanlış teşhis yüzünden öldüğünü ifade eden baba Arif Kızıl, "İnsan canı bu kadar ucuz mu?, kızımın ölümünün üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen davası hala sonuçlanmadı. Davanın uzaması bize ızdırap veriyor. Ya özel kliniğin suçsuz olduğu açıklansın, ya da ihmal ve suçları varsa cezalarını çeksinler" diye konuştu.

2,5 yıl önce 2 yaşındaki kızı Satı Kızıl’ın yüzünde hafif bir şişkinlik meydana geldiğini, kızının daha iyi muayene edilmesi için özel doktora götürmek için Özel Can Polikliniğine gittiğini, burada yapılan kontrollerde kızının yüzünde kabakulak çıktığını ve korkulacak birşey olmadığını belirterek, bir iğne yaptıklarını ve daha sonra köye dönebileceklerini söylediklerini ifade eden Dertli baba Halis Kızıl," Bu gelişme üzerine biz doktora güvenerek Salur Köyü’ne döndük ancak kızım her geçen gün daha da rahatsızlandı. Aynı doktoru telefonla aradığımda bana, kabakulak ateşi olduğunu ve korkulacak bir şeyin olmadığını söyledi. Üçüncü gün kızımın ağırlaşması üzerine Çorum Devlet Hastanesi’ne götürdüm, burada yapılan muayenenin ardından kızımı acil olarak Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi’ne sevk ettiler. Kızımı Ankara’da muayene eden doktorlar, Ankara’ya gelmekte çok geç kaldığımı, bir gün önce gelinse müdahale edebileceklerini belirterek kızıma ’Lenfopati Hastalığı’ teşhisi koydular. Kızım aynı gün hayatını kaybetti " diye konuştu.

2.5 yıldır süren davanın sonuçlanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e mektup yazdığını ve kızının davasının biran önce sonuçlanmasını istediğini belirten Halis Kızıl, "Davadan vazgeçmem için bana para teklifinde bulundular. Benim parada gözüm yok. Kızımın ölümünde ihmali yada kusuru bulunanlar varsa onların cezasını çekmesini istiyorum. Bizim canımız yandı, minik yavrumu kaybettik, başka Ayşeler, Fatmalar ölmesin, onların aileleri de bizim gibi gözyaşı dökmesin istiyoruz. Doktorlar birbirini koruduğu için bizim davamız sonuçlanmıyor ama bu davanın peşini bırakmayacağım. Bizi köylü olduğumuz için sahipsiz ve hakir görenler, mutlaka cezalarını çekecekler" dedi.

Gözü yaşlı anne Hanife Kızıl ise kızının göz göre göre öldüğünü belirterek, "Neler olup bittiğini, kızımın Çorum’da yapılan yanlış teşhis ve tedavi sonucunda öldüğünü bize Ankara’daki doktorlar söyledi. Burada 3 gün boyunca bizi bekleterek kızımın ölümüne neden olan doktorun cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

Anne Hanife Kızıl ile baba Halis Kızıl kızlarının mezarının başına giderek davalarının biran önce sonuçlanması için dua ederken, kızlarının mezarının üzerini otlarla kaplandığını ve mezarın kaybolmaya yüz tuttuğunu belirten Kızıl Ailesi, "Kızımızın mezarı kaybolacak ancak halen davası sonuçlanmadı. Biz yine de adalete güveniyoruz, suçlular mutlaka cezasını çekecek. Başta Başbakanımız olmak üzere bütün yetkililere yalvarıyoruz ne olur bu dava bir an önce sonuçlansın" şeklinde konuştular.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 10:07:18
Güncelleme :20 Ağustos 2004 Cuma 11:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?