4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Çorum: Jandarma bu kez sağlık için alarmdaydı

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Çorum merkeze bağlı Palabıyık Köyü’ndeki vatandaşlar sağlık taraması ve diş kontrolünden geçirildi.

Yaklaşık 2.5 aydır devam eden sağlık taramalarında, jandarma 30 köyde yaklaşık bin 500 vatandaşı muayene ederek, tedavilerini yaptı. Jandarma ekipleri son olarak Çorum merkeze bağlı Palabıyık Köyü’nde sağlık taraması yaparken, Garnizon Komutanı J. Alb. İrfan Şahin tarafından Tokat’tan özel olarak getirtilen diş kontrol ekipleri de köydeki vatandaşların dişlerini kontrol ederek tedavilerini yaptılar. Sağlık ve diş taraması J. Kd. Bşcv. Aziz Yıldız ve Palabıyık Köyü Muhtarı Enver Çolak nezaretinde gerçekleştirildi.

Köylerdeki sağlık taramasına Garnizon Komutanı Jandarma Albay İrfan Şahin’de katılarak vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. İrfan Şahin vatandaşların sorunlarını dinleyerek talepleri gerekli yerlere bildireceğini ifade etti.

Palabıyık Köyü’ndeki sağlık ve diş taraması Çorum Devlet Hastanesi doktorlarından Diş hekimi Pınar Bayatlı, Tabip Teğmen Osman Pirhan ile Tabip Asteğmen Nasuh Kaynamaz tarafından gerçekleştirildi.

200 kişinin muayene edildiği sağlık taramasında Palabıyık İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 50 öğrenciye de diş muayenesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde diğer köylerde de sağlık taramasına devam edileceği belirtildi.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?