5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Çorum: Kamu-Sen'e bağlı 90 öğretmen hakim karşısında

Çorum’da 11 Aralık 2003 tarihinde Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı’nı protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yapan 90 öğretmenin yargılanma süreci başladı.

Eğitim-Sen’e bağlı 90 öğretmen ve okul hizmetlisi 11 Aralık 2003 tarihinde Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı’nı protesto etmek için iş bırakma eylemi yapmış, Çorum Valisi Erhan Tanju’nun talimatı ile haklarında soruşturma açılmıştı. Soruşturmaları tamamlanan 90 öğretmen gruplar halinde bugün hakim karşısına çıktı.

Eğitim-Sen üyeleri yasal olmayan bir eylem yapmadıklarını belirterek, sendikal haklarını kullandıklarını ve bu hakların da yasalarda yer aldığını ifade ettiler. Vali Erhan Tanju’nun sendika yasalarını okumadan yasaları tam olarak uygulamadığını belirten sendika üyeleri, yapılan yargılama ile sendikal haklara müdahale edildiğini savundu. Sendika üyeleri Çorum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmalarda hakim karşısına çıkan arkadaşlarına Adliye’ye gelerek destek verdi.

Eğitim-Sen Çorum Şubesi Başkanı Garip Özgür, üyelerine yönelik başlatılan soruşturma ve yargılamalarının anlamsız olduğunu belirterek, sendika olarak yasaların kendilerine verdiği yetkileri kullandıklarını açıkladı. Garip Özgür, "Haklarında soruşturma açılan öğretmenler, haksız yere mağdur edilmekte olup, haklarıda bir nevi baskı altına alınmıştır. Kimse unutmasın, yargılansakta, sürülsekte, baskılara mağruz kalsakta mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sendikal haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

ÇORUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 15:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?